Sport

2014.11.21. 22:00

Aluinvent-DVTK: Nyerni mennek Zalaegerszegre

Az NB I-es női kosárlabda bajnokság keretében szombaton vendégként küzdenek a diósgyőriek.

Az NB I-es női kosárlabda bajnokság keretében szombaton vendégként küzdenek a diósgyőriek.Az Aluinvent-DVTK gárdája 16 óra 30 perctől a Zalaegerszegi TE NKK együttesének otthonában a győzelem reményében lép pályára. A péntek délelőtti, diósgyőri stadionban tartott sajtótájékoztatón Miguel del Jesús López Alonso, a diósgyőri csapat vezetőedzője először a sűrű programjukról beszélt.

Szerda, szombat

– Nincs megállás, egymást követik a hazai és a nemzetközi mérkőzéseink – közölte a spanyol nemzetiségű szakvezető. – Hozzá kell szoknunk a szerda, szombat, szerda menetrendhez, ahhoz, hogy folyamatos terhelés alatt vagyunk. Jóllehet teljesen más az Európa Kupa és az NB I is, nekünk mindkettőben helyt kell állnunk. A honi élvonalban pillanatnyilag a második helyen vagyunk, és mivel ezt a pozíciót meg akarjuk tartani, mindenképpen nyernünk kell. Nem kevesebb mint 400 kilométeres utazás vár ránk és a meccs fél 5-kor kezdődik, így korán indulunk, ez is nehezíti helyzetünket. Ami pedig az esélyeket és a játékot illeti: a zalaegerszegiek legutóbb meglepték a jó képességű győrieket, akiket szoros csatában meg is vertek, ez figyelmeztető jel számunkra. A ZTE NKK csapata fordulóról fordulóra egyre jobb, így mi csak akkor valósíthatjuk meg tervünket, ha minden poszton átlagon felüli teljesítménnyel rukkolunk elő. Az is lényeges, hogy mind a négy negyedben megfelelően koncentráljunk, közelről és távolról egyaránt pontosan dobjunk, továbbá sikerüljön semlegesítenünk a hazaiak legjobbjait.

Arra a kérdésre, hogy miért nem utaznak el már pénteken a zalai megyeszékhelyre, a tréner csak ennyit mondott:

– Így alakult…

Ketten – ugyanarról

A találkozó esélyeiről két DVTK-játékos is elmondta véleményét a sajtótájékoztatón.

– Győzni megyünk Zalaegerszegre, más eredményt nem is tudok elképzelni – kezdte Dubei Debóra, majd hozzátette: – A szerdai nemzetközi kupamérkőzés tapasztalata alapján mondom, hogy javítanunk kell a védőmunkánkon, támadásainkat pedig fel kell gyorsítanunk. Kritikus megjegyzéseket kaptunk a szerdai, Castors Braine elleni Európa Kupa találkozónk után, mondván: sok ziccert ügyetlenkedtünk el. Erről csak annyit: nagyon akartunk, és ennek következtében túlságosan izgultunk, most azon leszünk, hogy ilyen hibákat ne kövessünk el. Személy szerint az a célom Zalaegerszegen, hogy minél hasznosabb játékkal segítsem a csapatot, ehhez pedig szeretnék minél több időt a küzdőtéren tölteni.

A csapat egyik irányítója, Horváth Bernadett ezekkel a szavakkal csatlakozott társához:

– Ha úgy játszunk, mint az MTK Budapest vendégeként, akkor nem érhet minket meglepetés. Az erőviszonyok ismeretében mondom, hogy védekezésben és támadásban is jobban vagyunk vendéglátónktól, s ha a hazaiak kulcsembereit sikerül semlegesítenünk, akkor győztesen jövünk majd le a pályáról. Annak örülök, hogy mesterünk, Miguel del Jesús López Alonso egyre több időt ad nekem, ezt pedig szombaton is jó egyéni produkcióval akarom meghálálni.

A diósgyőri játékosok közül a felépülőben lévő Ciappina még nem játszhat Zalaegerszegen. A légiós, bár elutazik társaival, ezúttal is csak néző lesz a mérkőzésen.

ÉM-KT


Női kosárlabda Európa Kupa, E-csoport

3. forduló (csütörtök esti mérkőzés):

  • Carolo Basket (francia) – Lombos Cascais (portugál) 74-68 (17-21, 22-22, 16-13, 19-12).

  • A csoport állása

    1. Castors Braine 3 3 - 255-185 6

    2. Lombos Cascais 3 1 2 217-242 4

    3. Carolo Basket 2 1 1 132-153 3

    4. Aluinvent-DVTK 2 - 2 135-159 2


     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!