Sport

2013.01.20. 14:54

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Két magyar az elődöntőben 1000 méteren

Malmö, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Liu Shaolin Sándor és Heidum Bernadett egyaránt bejutott az elődöntőbe 1000 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi napján.

Malmö, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Liu Shaolin Sándor és Heidum Bernadett egyaránt bejutott az elődöntőbe 1000 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi napján.Heidum az utolsó futamban kapott helyet a legjobb 16 között, s a rajtot épp az ő beugrása miatt kellett megismételni. A második startnál aztán a magyar versenyző már türelmes volt, igaz, csupán negyediknek sorolt be. Ahogy teltek a körök, Heidum egyre határozottabban jött előre, s az utolsó kanyarban egy erőszakos előzéssel német riválisa elé került a második helyre, bebiztosítva ezzel elődöntős szereplését.

Liu Shaolin az összetettben vezető holland Sjinkie Knegttel került egy futamba a negyeddöntőben, s a négyesnek tagja volt a 2011-ben összetett Európa-bajnok francia Thibaut Fauconnet is. A magyar korcsolyázó jól kezdett, a harmadik helyen haladt Fauconnet és Knegt mögött, majd egy váratlanul és sikeresen indított támadással a holland elé került, aki azonnal megpróbálta visszaelőzni, de nagy igyekezetében elmérte a kanyart és elesett. Liu Shaolin így másodikként végzett Fauconnet mögött, ezzel bejutott az elődöntőbe.

A selejtezők után még állva maradt harmadik magyar, Knoch Viktor eltaktikázta futamát, amelyben csak negyedik lett, így nem került a legjobb nyolc közé.

A nők negyeddöntője egy óriási bukással kezdődött: az első futamban a brit Charlotte Gilmartin az egyik kanyarban megcsúszott, magával rántotta olasz riválisát is, s olyan szerencsétlenül csapódott a biztonsági szivacsokkal bélelt falnak, hogy nem is tudott felkelni a jégről. A brit csapat orvosa és a pálya egészségügyi személyzete 10 percig dolgozott azon, hogy stabil fekvőhelyzetbe kerüljön a versenyző, akit aztán hordággyal vittek le a pályáról. Gilmartint később kórházba szállították, a verseny pedig 20 perc szünet után folytatódhatott.

- Kis Tamás, MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!