Sport

2012.06.08. 08:40

Foci Eb 2012 - Magyar zongoraművész játéka vezeti fel az Eb-t

Varsó - György Ádám is fellép a nagyszabású varsói nyitóünnepélyen.

Varsó - György Ádám is fellép a nagyszabású varsói nyitóünnepélyen.

A sport és a kultúra összehozása mellet az örökség és az innováció fontosságára helyezi a hangsúlyt az labdarúgó Európa-bajnokság nyitóceremóniája. A rendezvény húsz perccel a torna első mérkőzése, a Lengyelország – Görögország találkozó előtt kezdődik. A gála egy rövid előjátékkal indul, ami a következő három hétben lezajló futballtornát fogja szimbolizálni.

A nyitóünnepélyt Marco Balich, olimpiai producer és a Filmmaster Events eseményszervező cég elnöke tervezte. Balich számára nem ez az első nagy esemény, amit megszervez, hiszen a 2006-os torinói téli olimpiában és a donyecki Donbass Arénának a megnyitójában is benne van a keze.

Magyar fellépő

György Ádám az ismert magyar zongoraművész, aki nemrég ünnepelte harmincadik születésnapját egy hatalmas koncerttel a Carnegie Hall-ban, Frédéric Chopin a-moll etűdjét fogja majd eljátszani az ünnepély részeként, és hogy közelebb hozza Chopin-t a sporthoz. György Ádám számára nem ismeretlen a labdarúgás világa, hiszen korábban a magyar nemzeti futsal válogatottnak is tagja volt. A magyar zongoraművész mellett még a híres olasz DJ és producer DJ Karmatronic is szerepelni fog a műsorban, aki saját számai mellett, egy még ki nem adott dalt is elő fog adni „The Game of the World” címmel, melyet György Ádámmal együtt készítettek.

A nyitóceremónia egy táncprodukciót is magába foglal, amit 63 országból érkező 800 táncos fog előadni. Emellett Irina Bogdanovich vezényletével a varsói egyetem 75 tagú kórusa fogja majd elénekelni a Lengyelország és Görögország himnuszát, amelyet várhatóan több mint 150 millióan fogják majd élőben megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!