Nagyvilág

2010.08.27. 13:33

18 szöget már eltávolítottak a megkínzott bejárónő testéből

<p>Javult az állapota annak a Srí Lanka-i asszonynak, akinek szaúd-arábiai munkáltatója büntetésből 24 szöget szúrt a testébe. Az orvosoknak pénteken háromórás műtéttel sikerült 18-at eltávolítaniuk.</p>

Ariyawathi a hétvégén került kórházba, miután hazaérkezett Szaúd-Arábiából. Addigra már nagy fájdalmai voltak, és járni sem tudott. "13 nagy, egyenként hat centiméteres szöget távolítottunk el és öt kisebbet" - mondta pénteken az őt kezelő kórház igazgatója az AFP hírügynökségnek. A maradék hatot egyelőre nem vettek ki a testéből, mert attól tartanak, hogy idegeket sértene meg a beavatkozás. "Most már eszméleténél van, és szépen gyógyul" - mondta Prabath Gajadeera.

Nézze meg a megdöbbentő képeket >>>

A háromgyerekes asszony márciusban utazott Szaúd-Arábiába, hogy házvezetőnőként munkát vállaljon. Sokkos állapota miatt nem tudott pontos információkkal szolgálni a vele történtekről. A Srí Lanka-i rendőrség mindenesetre vizsgálatot indított az ügyben. A hivatalos adatok szerint 1,8 millió Srí Lanka-i dolgozik külföldön, 70 százalékuk nő, akik rendszerint bejárónőként helyezkednek el a Közel-Keleten, Szingapúrban vagy Hongkongban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!