Magyarország

2012.01.04. 12:41

Jegyzet: Tízen

<em>Csak tippjeim vannak arra, miért csupán 10 kormánypárti képviselő fizetett be eddig az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, amikor 263 kormánypárti képviselő tehette volna ezt meg. (Ugyanis épp ennyien vannak.) Pedig ez az alap nem az ellenfél jótékonysági kasszája, hanem olyan civil kezdeményezés, mely mögé nagy lelkesen állt a kormány még tavaly áprilisban.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>

Csak tippjeim vannak arra, miért csupán 10 kormánypárti képviselő fizetett be eddig az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, amikor 263 kormánypárti képviselő tehette volna ezt meg. (Ugyanis épp ennyien vannak.) Pedig ez az alap nem az ellenfél jótékonysági kasszája, hanem olyan civil kezdeményezés, mely mögé nagy lelkesen állt a kormány még tavaly áprilisban. Hegyi Erika jegyzete

Az alapban most 151 millió forint árválkodik. Azért árválkodik, mert a 230 ezer milliárdos államadóssághoz képest ez igencsak csekélyke összeg, de tudni kell, hogy ezt a másfél száz milliót sem az a 10 képviselő dobta össze. A legtöbb képviselői adomány 4,3 millió forint, de volt, aki csak 100 ezer forinttal járult hozzá az ország óriási problémájának enyhítéséhez.

Kérdés, mi szükség van akkor erre az alapra. Valószínűleg jó politikai tőkét lehetett volna kovácsolni belőle. Hogy mégsem ez lett a sorsa, betudható annak, hogy nincs kampányidőszak. Válságidőszak van, és úgy tűnik, ilyenkor az sem szívesen fizet a közösbe, akinek pedig lenne miből. Ők különben sincsenek olyan sokan, mert az emberek többsége sárga csekkjeit sem tudja időben kiegyenlíteni, több száz ezren pedig úsznak az adósságban. Az ellenzék szintén nem fizet a kormánypárt által dédelgetett alapba, mert a jobb és a bal nem szokott közös kasszába gyűjtögetni. Az adósság viszont, az a 230 ezer milliárd, nagyon is közös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!