Tragédia

2023.11.05. 13:32

Tömegkarambolban meghalt a vármegyénkben korábban játszó focista

Tragikus balesetben meghalt az Ausztriában légióskodó magyar futballista – adta hírül az Index.

Boon.hu

Forrás: Facebook

Szombat hajnalban tömegkarambol történt az ausztriai A1-es autópályán. Több jármű ütközött eddig tisztázatlan körülmények között, a balesetben érintett volt az a személyautó is, amelyben a kiskunhalasi születésű Varga Márkó, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub focistája ült. Az incidens következtében a fiatal sportoló meghalt.

A beszámolók szerint egy teherautó belerohant Varga Márkó autójába, az ütközés erejét mutatja, hogy a magyar focista kirepült a járműből. A férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát, és a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe – írja az Index.

Mindenki kedvelte

A védő a baleset előtt nem sokkal még a pályán volt, és gólt szerzett az SPG St. Florian/Niederneukirchen ellen 6–0-ra megnyert mérkőzésen. A hírek szerint az ASKÖ Donau Linz Sportklub – amely közösségi oldalán számolt be a fiatal sportoló haláláról – valamilyen formában támogatni szeretné Varga Márkó családját.

A szombati játéknapon egyperces néma csenddel emlékeztek meg az elhunyt magyar focistáról a felső-ausztriai futballmérkőzéseken.

A gyászló családtagok a közösségi oldalaikon erősítették meg Varga Márkó halálhírét, és azt kérték a barátoktól és ismerősöktől, hogy mellőzzék a részvétnyilvánítást, és köszönetüket fejezték ki az együttérzésért, írja a BAON.

„Nem tudom, mit mondjak, a helyzet mindannyiunk számára nagyon nehéz. Márkó nagyon jól érezte magát a klubnál, mindenki kedvelte őt a személyisége és a hozzáállása miatt. Lesújtott minket a halálhíre, a szomorúság elképzelhetetlen. Márkó egy négyéves kisfiút hagyott hátra” – nyilatkozta Kurt Baumgartner sportigazgató.

Az NB III-ban

A futballista a 2018/19-es idényben a Putnok FC NB III-as gárdájának tagja volt.

– Tizenhét mérkőzésen húzta magára klubunk mezét – emlékezett a tragikus balesetben elhunyt huszonhat esztendős játékosra Koszta Péter, aki akkoriban az észak-borsodiak vezetőedzője volt. – Bal oldali védőként szerepeltettem és soha nem csalódtam benne: képzett focista volt és szorgalmával is kitűnt a társai közül. Aztán elkerült tőlünk és bizony soha nem gondoltam volna, hogy pár év múlva ilyen sors vár rá – nyilatkozta a BOON-nak.

Emlékét megőrzik

A Sajóvölgye Focisuli közösségi honlapján így emlékezett meg a játékosról:

„Felfoghatatlan tragédia!

Varga Márkó klubunk vezetői által került Kazincbarcikára, majd Putnokra futballozni. Feleségét is Putnokon ismerte meg és született egy gyönyörű kisfiuk, aki most 4 éves.

A Honvéd és a Puskás akadémiáján nevelkedett játékos amellett, hogy kiváló focista volt, mellette nagyszerű mosolygós, jószándékú ember is. Amikor a Putnok felnőtt csapatában játszott Elek Ákos Központunkban volt elszállásolva. Példaként állíthattuk a nálunk nevelkedő fiatalok elé mind hozzáállását, mind alázatát a futball iránt. Márkó soha nem feledünk, emlékedet örökké megőrizzük!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!