Labdarúgás

2023.09.23. 11:30

Délután szomszédvárak esnek egymásnak Diósgyőrben (Szavazással!)

Több támadójátékos is hiányzik majd a Diósgyőrből a Debrecen elleni bajnokin.

Kuznyecov Szergej

Fotó: Kovács Péter

Rangadót játszanak szombaton 17.00-tól Diósgyőrben, ahol NB I-es mérkőzésen a DVTK a listavezető Debreceni VSC csapatát fogadja. Az első helyen álló piros-fehérekhez hasonlóan a hazai piros-fehérek is várakozáson felül szerepelnek eddig a bajnokságban. Mindez annak ellenére kijelenthető, hogy a diósgyőriek az előző fordulóban, – a DVSC veretlenségét elvevő – MTK Budapest vendégeként kapott ki, 2-1-re. Azóta volt egy kis szünet a bajnokságban, a DVTK a Magyar Kupában jutott tovább meggyőző teljesítménnyel, az NB III-as III. kerületi TVE vendégeként, 6-2-es győzelmet aratva. 

– Örülök annak, hogy volt egy kis időnk a csapattal a válogatott szünetben együtt dolgozni, mert minél többet gyakorlunk, minél többet játszanak együtt a játékosok, annál gördülékenyebben fog menni a játék, amit látni szeretnénk – mondta Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Egy nagyon szervezett és jó csapat érkezik hozzánk, akik nem véletlenül zárták a tavalyi évet a harmadik helyen, jelenleg pedig vezetik a bajnokságot. Elsősorban csapatként erősek, de vannak kimagaslóan jó játékosaik, akikre oda kell figyelnünk. Hozzánk hasonlóan ők is igyekeznek látványos támadófutballt játszani, ezért nagyon kemény mérkőzés vár ránk, amelyen apró részletek fognak dönteni a pontok sorsáról. Kielemeztük az ellenfelet, de mi elsősorban a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni.

A DVTK-nál az okoz gondot, hogy több játékosra sem számíthat a diósgyőri szakvezető, aki egy hete Farkas D.-t, Klimovichot, Obounetet, Edomwonyit, Kampetsist sem tudta nevezni a meccsre, sérülések miatt, ráadásul a múlt vasárnapi kupameccsen, a góllal bemutatkozott új szerzemény, Feuillassier is sérülést szenvedett, és emiatt hetekre harcképtelenné vált.

A DVTK szakvezetője a meccs iránt megmutatkozó nagy érdeklődésről is szót ejtett:  

– Tudjuk, hogy sokan lesznek kint a stadionban, és sokszor elmondtam már, hiszek abban, hogy minél többen szurkolnak nekünk, annál több energiája lesz a csapatnak. Nehéz rangadó vár ránk, ezért most különösen nagy szükségünk is lesz a 12. játékososunkra, a szurkolótáborunkra. Kérek mindenkit, hogy aki csak tud, jöjjön ki szombaton a DVTK stadionba!

Várható kezd
A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Gera, Holdampf, Bárdos, Stephen – Vallejo – Lukács D., Pernambuco, Pozeg Vancas, Acolatse – Jurina. 

Ön szerint mi lesz a meccs vége?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!