Labdarúgás

2023.09.22. 16:30

A listavezető edzője szerint a DVTK dobogóra esélyes

Az idén idegenben még veretlen debreceniek edzője elismeréssel beszélt a DVTK-ról.

Blagojevic (középen) és Dzsudzsák pirosban a DVSC két eőssége

Fotó: KOVACS PETER

A labdarúgó NB I-ben a 7. forduló egyik rangadóját szombaton 17.00-tól Diósgyőrben játsszák: a DVTK a szomszédvár, a Debreceni VSC csapatát fogadja. A listavezető hajdúsági gárda előnye két pont az 5. helyen álló Diósgyőrrel szemben a tabellán, és hazai siker esetén egy pozíciót biztosan előre lépne a vasgyári együttes, azzal együtt, hogy letaszítaná a trónról a tavalyi évad bronzérmesét. A DVSC egy éve, azok után került felszálló ágra, hogy a vezetőedzői posztra szerződtették Srdjan Blagojevicet. A most 50 éves szakember a 10. helyről vezette dobogóra a debrecenieket. A szerb trénerrel eddigi 30 bajnokit vívtak a ,,hurkások”, ebből 18-at megnyertek, és 5 döntetlen mellett mindössze 7-szer kaptak ki. Érdekesség, hogy ebben a naptári évben idegenben még veretlen a Debrecen, igaz csak 8 bajnokit játszottak házon kívül, ugyanis az idei évadban eddig még mindig hazai környezetben léptek pályára. A Dzsudzsák Balázs nevével fémjelzett csapat 2023-ban négy élvonalbeli mérkőzésen maradt alul a 22 találkozó közül, mindannyiszor hazai pályán. Ebben az évadban a DVSC egyedül a MTK Budapest elleni meccset veszítette el (négy hete 3-1-re kaptak ki).

Srdjan Blagojevic, a debreceniek sikeres edzője a DVTK elleni mérkőzés előtt hízelgően nyilatkozott a Diósgyőrről, a klubjuk közösségi oldalára felkerült videóban:
,,Nagyon, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk szombaton. Nagyjából két héten át elemeztük a Diósgyőr játékát, és minél többet néztem a meccseiket, annál inkább tetszik a játékuk. Azt gondolom, hogy nagyon jó játékosaik vannak, jól választották ki az új igazolásokat, hiszen remek minőségű futballistáik vannak. Jól szervezett csapatuk van, a támadásaikra különösen igaz ez. Nem szeretnék túl nagy szavakat használni velük kapcsolatban, de úgy gondolom, hogy ebben az évadban versenyben lehetnek a dobogóért, a Puskással és a Ferencvárossal.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!