DVTK kosárlabda

2023.05.03. 11:10

DVTK-HT: az egyik elköszönt, a másiknak már csapata is van

Green nem Diósgyőrben folytatja, Guirantes a Seattle-nél állt munkába.

Guirantes (a labdával) Seattlebe ment játszani, Green (középen) pedig haza, pihenni, Londonba

Fotó: Vajda János

A DVTK-Hun-Therm női kosárlabdacsapatának 27 éves angol centere, Cheridene Green az interneten, közösségi oldalán köszönt el a DVTK-tól, az instagramjára a következő bejegyzést tette ki:

,,Köszönöm a szeretetet és támogatást, amit a két évadban mutattatok itt: @dvtk.kosarlabda. Nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak az együtt átélt élményekért. Semmi mást, csak szeretet kívánok mindannyiótoknak.”

A 191 centi magas center – aki a mostani bajnokság hajrájában térdsérülése miatt az elődöntőben harcképtelenné vált és emiatt az utolsó öt meccsről hiányzott – két év után távozik a piros-fehérektől, két magyar bajnoki bronzéremmel, egy Magyar Kupa arannyal, és egy MK-bronzzal.

Honlapunk információja szerint a DVTK-Hun-Therm nem kínált szerződést a Greennek a 2023/24-es évadra.

Green elköszönő üzenete

Az irányítónak, Arella Guirantesnek viszont igen, ám ő a döntést későbbre halasztotta. A Puerto Rico-i, amerikai kettős állampolgárságú kosarasnak, aki a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa volt, már van új csapata. Vasárnaptól a világ legrangosabb küzdelemsorozatában, az észak-amerikai profi női kosárlabda ligában, a WNBA-ben szereplő Seattle Storm csapatával készül. A 16 fős keret tagjainak számára a mostani napok tétje az, hogy kik kapnak végleges szerződést a küzdelemsorozat május 18-i rajtjáig. Ugyanis ezen napig 12 fős keretet kell hirdetniük a csapatoknak, és azok szerepelhetnek a WNBA-ben, akiknek a nevét eddig ,,kidobolják”. Érdekesség, hogy észak-amerikai profi női kosárlabda liga alapszakaszának küzdelmei az idén tovább tartanak mint tavaly, szeptember 10-ig zárul az alapszakasz, és ezután indul a rájátszás, amelynek keretében a döntő utolsó játéknapja október 20-a.
Ez egyben azt jelenti, figyelembe véve a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség 2023/24-es versenynaptár tervezetét, hogy azoknak az európai csapatoknak, amelyek WNBA-ben szereplő játékost akarnak szerződtetni, azzal kell számolniuk, hogy az Euroliga és az Európa Kupa első 2-3 fordulójában valószínűleg nem számíthatnak az onnan érkező kosarasokra. A DVTK-Hun-Therm csapatát még érzékenyebben érintheti mindez, ugyanis, ha a piros-fehéreknek ismét Euroliga selejtezőt kell játszaniuk – mivel a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség szövetség is nyújtja a szezont, ám ez ellentétesen, hiszen itt hamarabb lenne minden, mint egy éve volt – már szeptember végén pályára kell lépnie a Diósgyőrnek, és szeptember 19-e és 28-a közötti csatában aligha számolhatnak WNBA kosarassal. 

Arella Guirantes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!