Labdarúgás

2023.03.19. 17:49

Gólzuhataggal újra első a DVTK

A második félidő első találata és a kiállítás után még egyoldalúbb lett a mérkőzés.

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 28. fordulójában vasárnap délután a Szentlőrinc csapatát fogadta a Diósgyőri VTK együttese. A házigazdáknak többszörös motivációjuk volt arra, hogy megszerezzék a győzelmet, egyrészt a nagy cél, a feljutás kiharcolása miatt, másrészt, mert fordított párosításban a Szentlőrinctől idegenben kikaptak (2-0-ra), harmadrészt azért, hogy a hétfői, MTK Budapest elleni, idegenbeli rangadó 4-2-es elvesztése után egy kisebb kárpótlást adjanak szurkolótáboruknak.

Három és hét

A DVTK kezdőcsapata három helyen változott a hat nappal ezelőtti meccshez képest. Obounet, Könyves és Lőrinczy ezúttal a kispadra került, Medgyes, Koman és Jurek pedig a Szentlőrinc elleni bajnoki első sípszavára készülődhetett. Némi meglepetésre, – az MTK-tól kapott négy gól, és nem utolsósorban annak ellenére, hogy az azon a mérkőzésen a második félidő kezdése előtt egy hétéves fiú ,,,kezdőrúgásának” a végét kétszer is hárította, és ezzel sok ember céltáblájává vált – Senkó nem esett ki a diósgyőri szakvezetőnél a pixisből, a 20 éves kapusát nem cserélte le Danilovicra. A DVTK-ban Gera és Bényei sérülés miatt nem volt bevethető, az ebből visszatérőben lévő Csirmaz viszont már a cserék között kapott helyet.

Fotó: Vajda János

A vendégeknél a kezdőcsapat hét (!) helyen változott az előző forduló, a HR-Rent Kozármisleny elleni hazai 1-1 után. Prekop kapus mellett, Tamás L., Papp G., Pintér Á., Grumic, Rétyi is a kispadra került, Kesztyűs pedig keretben sem volt. Ezzel szemben Bese, Nagy Zs., Török, Daróczi, László D., Radosevic és Taipi a kezdésre hangolódhatott. A hét újítás mellett, a kezdőcsapatból megmaradt négy mezőnyember közül kettő is más poszton szerepelt, csak Keresztesnek és Havasnak jutott ugyanaz a feladat, mint legutóbb.

Cseke gólja

A találkozó azzal kezdődött, hogy a hazai ultra tábor, a posztját éppen előttük elfoglaló Senkó kapust éltette, egyfajta állásfoglalásként, és nem mellékesen önbizalmat csepegtetve ezzel a hálóőrbe. A meccsen pedig a várt fogatókönyv alakult ki. Az elején a Szentlőrinc csak a védekezéssel törődött, a bekkelés mellett az volt a vendégjátékosok fő motivációja, hogy ebben a szokatlan összetételben megtalálják a saját helyüket a csapaton belül. Aztán bő tíz perc után kimerészkedtek a dupla falú fedezékükből, és néhányszor kirándultak a hazai 16-os környékére. Veszélyt azonban nem jelentettek a diósgyőri kapura. A védekező Szentlőrinc fél órát bírt ki, a piros-fehérek nagy nyomását Cseke lövése váltotta gólra, aki a jobbról, Holdampftól kapott passzt vágta 17 méterről, középről, a léc alá (1-0). Ezt megelőzően nem voltak nagy ziccerei a hazai együttesnek, és a folytatásban sem, mert mindig akadt egy közbelépő vendég láb. Az első félidő utolsó negyedórájában az nem derült ki, hogy miként képzeli a pontszerzést a Szentlőrinc, ugyanis képtelen voltak új forgatókönyvet előhúzni, védekezésre kényszerültek a szünetig.

 

Gólzápor

Kettőt cserélt a félidőben a vendégek szakvezetője, és Rétyi beállításával összefüggésben Erdélyi az igazi helyére, a védelembe került vissza. A változtatássokkal kapcsolatos szentlőrinci remények azonban hamar elszálltak. Ugyanis a 47. percben büntetőhöz jutott a DVTK, miután Bese kapus a 16-oson belül leterítette Lukács D.-t, a sértett pedig nem sokkal később a jobb alsó sarokba vágta a 11-est (2-0). Az 59. percben további hátrányba is került a Szentlőrinc, létszámba. Ugyanis Erdélyi megkapta a második sárgáját, és emiatt a pirosat is, 10 fővel folytatta a meccset a baranyai gárda. És ezt követően kénytelenek voltak eljátszani a szimpatikus vesztes szerepét. Ugyanis egymás után jöttek a hazai gólok. A 68. percben Lukács D. jobboldali szöglete után Bárdos fejelte 8 méterről a kapu jobb oldalába a labdát (3-0), a 76. minutában Bokros balról érkező beadását Szatmári bólintotta a ketrec jobb oldalába (4-0), majd a 86. percben a csereként beállt Lőrinczy is betalált, 11 méterről, középről, Lukács D. remek passza után. A szétesett vendégcsapatnak a hosszabbításban sikerült szépítenie, egy hazai fault után büntetőhöz jutottak, amit László D. vágott a kapuba (5-1).

A DVTK az első félidőben is nagy mezőnyfölényben játszott, megérdemelten jutott vezetéshez, a második játékrész elején született újabb találatuk, és a vendégcsapatnál történt kiállítás után pedig könnyed vasárnapi örömfocit mutatott be.

 

Mivel az MTK Budapest ebben a fordulóban csak döntetlent ért el, győzelmével a DVTK visszavette az első helyet a tabellán, és 13 pontra növelte a távolságot a legjobb nem feljutó, vagyis a 3. helyezett csapattal szemben.

Diósgyőri VTK – Szentlőrinc 5-1 (1-0)

Diósgyőr, 2678 néző. V.: Hanyecz (Rózsa, Ring).

Diósgyőri VTK: Senkó – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Bokros – Koman (Lőrinczy, 69.), Holdampf, Cseke (Vincze D., 80.) – Jurek (Bertus, 80.), Lukács D., Medgyes (Obounet, 69.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Szentlőrinc: Bese – Török (Papp G., 46.), Keresztes B. (Tamás L., 74.), Nagy Zs., Farkas M. – Havas, Radosevic (Rétyi, 46.) – Erdélyi, Daróczi (Kiss-Szemán, 61.), László D. – Taipi (Grumic, 58.). Vezetőedző: Domján Attila.

Sárga lap: Farkas D. (92.), ill. Keresztes (25.), Erdélyi (29.), Havas (66.).

Kiállítva: Erdélyi (59.).

Gólszerző: Cseke (30.), Lukács D. (48. - 11-esből), Bárdos (68.), Szatmári (76.), Lőrinczy (86.), ill. László D. (94. - 11-esből).

Jók: Szatmári, Bárdos, Holdampf, Cseke, Jurek, Lukács D., ill. Keresztes, Farkas M.

Kuznyecov Szergej: – Örülök a győzelemnek, és annak is, hogy egy kis ünnepet tudtunk hozni a szurkolóknak. Magabiztosan nyertük meg ezt a meccset. Nagyjából jó mérkőzést játszottunk, ügyesek voltak a fiúk, gratulálok nekik.

Domján Attila: – Különválasztanám a két félidőt. Az elsőben, bár tudtuk, hogy nagy nyomás alatt leszünk, ebben a játékrészben hellyel-közzel megoldottuk a védekezést, támadásban viszont nem igazán voltak lehetőségeink. A második félidő a büntető és kiállítás miatt szakmailag értékelhetetlen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!