Magyar Kupa

2022.10.19. 20:31

Ezúttal elmaradt a hazai kupabravúr

Mezőnyben a KBSC felvette a harcot a Zalaegerszeggel, de a helyzeteit a vendégek használták ki jobban.

ME

Küzdelmes volt a mérkőzés | Fotó: Bujdos Tibor

Az esetleges kupabravúr szempontjából fontos lett volna, hogy a másodosztályú Kolorcity-Kazincbarcika minél tovább meccsnullon tartsa az élvonalban jelenleg ötödik helyen álló Zalagerszeget. Ha innen közelítjük meg az egyébként remek csatát hozó találkozót, akkor a KBSC szempontjából nagyon rosszul kezdődött. A vendégek ugyanis már a negyedik percben megszerezték a vezetést. Egy hosszú indításra Szekszárdi és Ikoba ment  fel fejelni, a párharc után pedig az egerszegi csatár a földre rogyott. Nazsa játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, Szekszárdi pedig sárga lapot kapott. A büntetőt Mocsi Attila a jobbra mozduló Megyeri helyére, a kapu közepébe lőtte, 0–1. A gól után is többet birtokolta a labdát a ZTE, de a barcikai kontrákban volt fantázia, veszély. A félidő közepén Hleba Tamás gyorsan elvégzett szabadrúgását Demjén tolta a léc fölé, a másik oldalon pedig Szendrey tornásztatta Megyerit. Gergényi pontrúgásai után többször is veszély alakult ki a hazai tizenhatoson belül, de a barcikai védelem közös erővel hárítani tudta ezeket a szituációkat.

Mezőnyben kiegyenlített

A szünetben egy góllal vezetett a labdát többet birtokló ZTE, Ikoba és Manziga semlegesítése nehéz feladatot jelentett a Barcikának. A fordulás után rendkívül sok volt a szabálytalanság, az ápolások miatt pedig ritmustalanná vált az összecsapás. A KBSC küzdött, harcolt, a hazai játékosok nagyon jól küzdöttek, de a kevés adódó lehetőség közül egyet sem sikerült kihasználni. Szemere éles szögből leadott lövését Demjén lábbal védte, Ádám Ferenc lövés pedig kevéssel kerülte el a jobb felső sarkot. A játékrész középső részében benne volt a barcikai egyenlítés, de a ZTE ekkor zárta le a továbbjutás kérdését. Szendrei balról ívelt a tizenhatoson belülre, a mélységi labdát Lesjak levette, és egy igazítás után pontosan kilőtte a jobb alsó sarok. Az NB I-es egerszegiek ezután már a stabilitásra törekedtek, az utolsó tíz percben pedig a Barcikában már nem volt annyi, hogy változtasson az eredményen.
Ettől függetlenül abszolút nem érheti szemrehányás az alacsonyabb osztályú borsodi együttest, mert megnehezítették az ellenfelük dolgát. A kupabravúr azonban ezúttal nem jött össze.

Kolorcity Kazincbarcika SC - Zalaegerszegi TE 0–2 (0–1)

Kazincbarcika, 800 néző. V.: Nazsa T. (Albert I., Csatári T.).

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri – Szemere,  Szekszárdi (Heil, 68.) Lippai, Székely K. – Nagy J. (Csatári, 86.), Hleba – Kudrics (Fejes 86.), Szabó B., Pálinkás (Puska, 86) – Laczkó (Ádám F., 46.). Vezetőedző: Varga Attila.

Zalaegerszegi TE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka – Mim, Sankovics, Szendrei, Gergényi (Safronov, 90.) – Manzinga, Ikoba. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Sárga lap: Szekszárdi (4), Ikoba (28.), Székely K. (57.), Gergényi (62.), Lippai T. (71).

Gólszerző: Mocsi A. (0–1), az 5., Lesjak (0–2) a 76. percben.

Varga Attila: – Szeretnénk gratulálni a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre. Akadnak ugyan problámáink, de még ebben az állapotunkban is képesek voltunk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát. Nem csak rajtunk múlt ez a mérkőzés, tovább kell fejlődnünk. Hétvégén kimegyünk a következő bajnokin és harcolni fogunk. Csak ezt tehetjük, és ezt is fogjuk tenni. Nagyon büszke vagyok a fiúk teljesítményére.

Ricardo Moniz: – Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, kellően felkészültünk az ellenfélből. A korai gól nagyon jól jött, ezután viszont kiegyenlített játék folyt a pályán . A második félidőben fizikális és szenvedélyes futballt mutattunk be, de minden dicséret megilletti a hazaia csapatot is. Boldog vagyok a továbbjutás miatt, hiszen ebben a körben a Ferencváros és a Kecskemét is kiesett.

Továbbjutott a Zalaegerszegi TE

Magyar Kupa: további eredmények

4. forduló, 16 közé jutásért

Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) – Vasas FC 1–2 (0–1)
ETO FC Győr (NB II) – Kecskeméti TE 1–0 (1–0)
Iváncsa KSE (NB III) – Ferencvárosi TC 3–2 (1–2, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után
Credobus Mosonmagyaróvár (NB II) – Kisvárda Master Good 0–3 (0–1)
Debreceni EAC (NB III) – Debreceni VSC 0–4 (0–2)
FC Nagykanizsa (NB III) – Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 1–4 (0–1)
Balatonfüredi FC (NB III) – Paksi FC 0–3 (0–1)
Budafoki MTE (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
ESMTK (NB III) – BFC Siófok (NB II) 3–1 (1–0, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
Nagyatádi FC (megyei I.) – Monor (NB III) 0–3 (0–2)
Szombathelyi Haladás (NB II) – Budapest Honvéd 1–2 (1–2)
FC Ajka (NB II) – Újpest FC 1–3 (1–1)
Mol Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC meccs oldalzárta után ért véget. 

A következő kör sorsolását csütörtökön 20 órától készítik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!