Magyar Kupa

2022.10.19. 17:30

Érdemeltek volna gólt a zsolcaiak

NB II-es ellenfél ellen játszott szerdán a Magyar Kupában a felsőzsolcai csapat.

Molnár István

Az összeállításokat tekintve egyből feltűnt, hogy az MTK ,,fiatalokkal" állt ki, nekik szavazott ezúttal bizalmat Bognár György vezetőedző, aki persze így is bízott abban, hogy csapata továbblép. A cserepadra jelölt 37-szeres válogatott Németh Krisztián így is népszerű volt, a labdaszedő gyerekek elsősorban vele fotózkodtak. A házigazdák úgy voltak vele, hogy hiába a két osztályni különbség, megpróbálják kihozni a lehető legtöbbet a mérkőzésből, és akár még bravúr is születhet. 

A 28. percben a korábbi Puskás-díjas Zsóri tálalt szépen Zuigeber elé, aki a bal alsó sarokba helyezett (0-1). 

Az 53. percben nagy tűzijáték után szögletre pattant a labda, és Kovács M. beívelése után a hosszú oldalon érkező Godwords fejelt a hálóba (0-2). 

Kiütközött az MTK erőfölénye, ami a hajrában sorban hozta a gólokat is: Ziugéber középen nagyon élt, a 78. és a 87. perc között háromszor is Giák mögé küldte a játékszert, kétszer Biben, egyszer Juhász átadását követően (0-5). A lefújást megelőzően nem sokkal, vendégszöglet után, Kata és Szépe ugrott a labdára, utóbbi a zsolcai kapu jobb oldalába bólintott (0-6).

BTE Felsőzsolca (megyei I.) – MTK Budapest (NB II) 0-6 (0-1)

Felsőzsolca, 600 néző. V.: Ducsai (Tőkés, Szabó).

Felsőzsolca: Giák – Kupcsik (Szűcs, 78.), Balogh D., Csendom, Veréb – Homonnay (Dlehány, 57.), Mikolka – Varga B. (Balog, 76.), Moroncsik, Agárdy (Molnár D., 78.) – Rostás (Hopka, 76.). Edző: Gulyás Dénes.

MTK Budapest: Csenterics – Godwords (Szépe, 74.), Lehoczky, Várkonyi, Nagy B. – Varju (Juhász, 46.) – Zuigéber, Horváth A., Biben, Kovács M. – Zsóri (Kata, 74.). Edző: Bognár György.
Sárga lap: Kupcsik (43.).

Gólszerző: Zuigéber (28., 78., 83., 87.), Godwords (54.), Szépe (90.).

Gulyás Dénes: – Amíg erővel bírtuk, addig szívvel-lélekkel játszottunk. Voltak helyzeteink is, 0-0-nál, és 0-2-nél is betalálhattunk volna. Gratulálok a csapatnak, és az MTK-nak, köszönöm, hogy a szurkolók ilyen nagy számban jelentek meg, várjuk őket jövőre az Amatőr Kupa döntőjében is.

Bognár György: – Egy szervezett hazai csapattal játszottunk. Mi ma a fiatalokkal álltunk ki, és a zsolcaiak feladták a feladatot, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Örülök, hogy sikerült továbbjutnunk.

Továbbjutott: az MTK Budapest

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!