Háromnapos program

2022.07.01. 14:00

Száznegyven páros, két bajnoki osztály, sztárvendégek – Pénteken indul a Greenplan Kazincbarcika Rally

Tavaly az év versenyének választották a hosszú évek után a versenynaptárba visszatért Kazincbarcika ­Rallyt, ez az elismerés pedig a szervezőcsapatot idén is kötelezi.

Marosréti Ervin

Az előző program értékeit igyekeztek megtartani, és némi újdonságot belecsempészni az idei menetrendbe. A hétvégi futam a Rally2-es sorozat harmadik, a V-Team Consulting Rally3-as bajnokság negyedik állomása lesz. A párosok részéről tapasztalható érdeklődés azt mutatja, hogy 2021 őszén érdemes volt a kemény munkát belefektetni, mert idén már 140 egység adta le a nevezési szándékát. A hivatalos program pénteken kezdődik az átvételekkel, szombaton Miskolcon tartják a prológot, vasárnap pedig Kazincbarcika környékén három helyszínen zajlik majd a száguldás. 

A Népkertben 

– Szerettünk volna Barcikán egy belvárosi prológot, ám ez végül meghiúsult. Ekkor jött az ötlet, hogy Miskolcon is megmutassuk a teljes mezőnyt. Két éve nem volt ralis rendezvény a Népkertben, szerencsére most lesz. Szombaton délután mindkét bajnoki mezőny valamennyi párosa felvonul a salakon – fogalmazott Juhász István, a Greenplan Kazincbarcika Rally fő szervezője. – A prológgal kapcsolatban egy jótékonysági akciót is meghirdettünk. Bárkinek lehetősége van tombola vásárlására, ha pedig a szerencse is mellé szegődik, akkor beülhet a versenyzők által felajánlott navigátori székek egyikébe. Az akcióból befolyt összeget a Nagybarcai Különleges Gyermekotthon árvái kapják majd meg. 

Juhász István fő szervező bízik az újabb sikeres rendezvényben
Forrás: ME

A Greenplan Kazincbarcika Rally prológján győztes páros számára Bartha Nándor ajánlott fel egy különdíjat, de a tavaly alapított vándorserle­gért is megy majd a küzdelem. A leggyorsabb borsodi kettős kétszázezer forint pénzjutalommal gazdagodhat a hétvége után. A gyorsasági szakaszok kijelöléséért Kovács Pici Krisztián volt a felelős, aki sokat gondolkodott, végül minden mozaikdarab a helyére került. 

Értékek és újítások 

– Volt időszak, amikor a magyar raliban az újítások egyáltalán nem voltak jellemzőek, de hiszem, hogy szükség van rájuk – fogalmazott Kovács Pici Krisztián. – Barcikán ezúttal sok mindent meghagytunk a tavalyi menetrendből, de újdonsággal is készülünk. A program tartalmazza az előző verseny nyomvonalát, ám mégis teljesen új lesz, tehát emlékezetből senki nem fog tudni végigmenni rajta. Tavaly az év versenyének választották a futamunkat, éppen ezért nem szeretném, ha ezt a díjat idén kivennénk a kezünkből. 2021 őszén leraktuk az alapokat, minden várakozást felülmúlt a verseny, de mindannyian tudjuk, hogy folyamatosan fejlődni kell. Az elismerés kötelezettséggel is jár, újra és újra bizonyítani kell, hogy méltóak vagyunk a rendezésre. Éppen ezért én is nagyon komolyan vettem ezt a feladatot, és bízom benne, hogy a program mindenkinek elnyeri majd a tetszését. 

Program péntektől 

A Greenplan Kazincbarcika Rally tehát pénteken az átvételekkel kezdődik, este hat órától pedig a város főterén egy közönségtalálkozót is tartanak, ahol bárki találkozhat a versenyzőkkel, köztük az írek legendájával, Frank Kellyvel, aki az All Star kategóriában szórakoztatja majd a közönséget. Szombat délután a teljes mezőny megérkezik Miskolcra, a prológ helyszínére, vasárnap pedig a verseny érdemi része, a gyorsasági szakaszok következnek. A célba érkezett párosokat Kazincbarcika belvárosában köszöntik majd a futam végén.

A program 

Július 1., péntek 
16.30–19.00: itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda 
18.00: közönségtalálkozó, Kazincbarcika, Fő tér 

Rally2 

Július 2., szombat 
7.30–12.00: itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda 
8.00–16.00: technikai átvétel, Szabó Suzuki 
17.55: prológ, Miskolc, Népkert, salakpálya 

Július 3., vasárnap 
Gyorsasági szakaszok 
GY1, 8.43: Sajókaza–Felsőnyárád/1 
GY2, 9.01: Felsőkelecsény–Szuhogy/1 
GY3, 9: 44: teresztenyei elágazás–Imola/1 
GY4, 12.02: Sajókaza–Felsőnyárád/2 
GY5, 12.20: Felsőkelecsény–Szuhogy/2 
GY6, 13.03: teresztenyei elágazás–Imola/2 
GY7, 15.21: Sajókaza–Felsőnyárád/3 
GY8, 15.39: Felsőkelecsény–Szuhogy/3 
GY9, 16.22: teresztenyei elágazás–Imola/3 
Céldobogó, 17.32: Kazincbarcika, belváros 

Rally3 

Július 2., szombat 
16.55: prológ, Miskolc, Népkert, salakpálya 

Július 3., vasárnap 
Gyorsasági szakaszok 
GY1, 10.03: Sajókaza–Felsőnyárád/1 
GY2, 10.21: Felsőkelecsény–Szuhogy/1 
GY3, 11.04: teresztenyei elágazás–Imola/1 
GY4, 13.22: Sajókaza–Felsőnyárád/2 
GY5, 13.40: Felsőkelecsény–Szuhogy/2 
GY6, 14.23: teresztenyei elágazás – Imola/2 
Céldobogó, 15.33: Kazincbarcika, belváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!