Greenplan Kazincbarcika Rally

2022.06.28. 17:00

Eladósorba került a VFTS

Juhász Zoltán és Krajczár Zoltán számára elképzelhető, hogy a hétvégi barcikai verseny lesz az utolsó ezzel az autóval.

Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben egyetlen befejezett versennyel rendelkezik Juhász Zoltán és Krajczár Zoltán. A VFTS-el induló kettős Egerben, a Rallye2-es bajnokság második versenyhétvégjén szállt be a táncba. A versenyt ugyan be tudták fejezni, de szakaszokon keresztül kuplunggondokkal bajlódtak, ami alaposan kihatott a teljesítményükre. Az ilyenkor szükséges revíziót elvégezték, ezért izgatottan várják a következő állomást, vagyis a Greenplan Kazincbarcika Rallyt.

Kíváncsian várja

- A nehézségek ellenére jó volt Egerben autózni, mert azt megelőzően régen volt lehetőségünk rá – tekintett vissza az előző futamra Juhász Zoltán. – Korábban mindig utcai kuplunggal mentünk, de úgy tűnik, hogy egyre gyengébbek az utángyártott alkatrészek, mert ezúttal már nem bírta. A következő versenyhétvégére egy gyári szettet alakítottunk át. Megmaradt a rúgós mozgás, ám a szerkezetet megerősítettük. Készültünk egy másik verzióval is, de kíváncsian várjuk, hogy a jelenlegi mennyire válik majd be. Július első hétvégéjén ki fog derülni. Az eredeti versenykuplungot egyáltalán nem szeretem, mert szerintem a válónak és a motornak sem jó.

A Greenplan Kazincbarcika Rally a környező megyékben és a Borsodban élő ralisoknak is jó lehetőséget kínál arra, hogy a lakóhelyükhöz közel, minőségi csatában legyen részük. Erre garancia a szombati prológ, valamint a vasárnapi szakaszok is. A gyorsaságikat azért a mezőny többsége ismeri, de a tavalyihoz képest véghez vitt útfelújítások, a csúszós fehér aszfalt, valamint a folyamatosan változó körülmények tartogathatnak meglepetéseket.

Prológ a salakon

- Mindenki hálás lehet a rendezőnek, és a partnereknek azért, hogy a 2021-es debütálás után ismét találkozhatunk Kazincbarcikán – folytatta Juhász Zoltán. – Sajnálom, hogy a belvárosi prológ végül elmarad, de bízom benne, hogy a miskolci salakon sikerül kárpótolni a szurkolókat. Ez ugyan szakadó esőben nem annyira hálás, de bízunk benne, hogy a jó program mellé nagyszerű időjárás párosul majd. A gyorsaságik egyébként önmagukért beszélnek. Ismerős pályák, régebben sokat használtuk őket, a környezet viszont folyamatosan változik. Nagy kérdés lesz, hogy ki, mennyire meri elengedni a lovakat, és mennyire igyekeznek kiszolgálni a nézőket.

Az élet nagy rendező

Juhász Zoltán esetében az sem kizárt, hogy ezzel a technikával a Greenplan Kazincbarcika Rally lesz az utolsó versenyhétvége.

- Eladósorba került a VFTS – indokolta meg a borsodi ralis. – Felújítottuk, elkészült, és úgy döntöttünk, hogy meghirdetjük. A jövőben ugyanis szeretnék olyan versenyautóban ülni, amit saját magunknak tudunk javítani. Ha a szükséges alkatrészre megvan a pénzünk, akkor nyugodt szívvel meg tudjuk vásárolni, most ugyanis azt éreztük, hogy több esetben ki voltunk szolgáltatva, több hónapot kellett várni. A folytatással kapcsolatban vannak terveink, de az élet nagy rendező. Elmozdultunk egy irányba, de a Lada ára még egyértelműen kell hozzá. Ezen a helyen is szeretnék köszönetet mondani a partnereknek, a csapatnak, a szerelőknek, a családnak, hogy segítik a munkánkat. Bízom benne, hogy Kazincbarcikán ezt jó eredménnyel tudjuk majd meghálálni.

A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Július 1. péntek
16.30 – 19.00 - Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda

Rally2
Július 2., szombat
07.30 – 12.00 – Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda
08.00 – 16.00 – Technikai átvétel, Szabó Suzuki
17.55 – Prológ - Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 8.43 – Sajókaza – Felsnyárád/1
GY2, 9.01 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 9:44 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 12.02 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 12.20 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 13.03 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
GY7, 15.21 – Sajókaza – Felsőnyárád/3
GY8,  15.39 – Felsőkelecsény – Szuhogy/3
GY9,  16.22 – Teresztenyei elágazás – Imola/3
Céldobogó, 17.32 – Kazincbarcika Fő tér

Rally3
Július 2., szombat
16.55, Prológ – Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 10.03 – Sajókaza – Felsőnyárád/1
GY2, 10.21 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 11.04 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 13.22 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 13.40 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 14.23 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
Céldobogó, 15.33 – Kazincbarcika belváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!