Kajak-kenu

2021.11.11. 09:00

A nyolcadik legjobb lett a TKKSE

A szegediek nyerték meg az országos kajak-kenu pontversenyt.

Molnár István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a napokban nyilvánosságra hozta a 2021-es szezon klubsorrendjét, amely a különböző szakágakban és korosztályokban megszerzett pontok alapján állt össze. Az összesített bajnoki pontversenyben 103 klub, egyesület található az ország minden részéből, melyek közül az első helyet a Szegedi Vízisport Egyesület hódította el, amely 1758 pontot szerzett. A csongrádiak a tavalyi győztes Győri Vízisport Egyesületet taszították le a trónról (1543,5 pont), a harmadik ezúttal is a KSI SE lett (1443,75 pont).

Nyolcan a rangsorban

A listán természetesen több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei klub is megtalálható. A legelőkelőbb helyen a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület zárt, a Tisza-partiak a nyolcadikok lettek 588,75 ponttal. A 16. helyen végzett idei teljesítménye alapján a Diósgyőri VTK kajak-kenu szakosztálya, amely 322,5 pontot lapátolt össze. A Borsodi Örökmozgó Vízisport Alapítvány neve mellett a 28. hely található (209 pont), a Vízisport Club Tokaj az 54. lett a rangsorban (65 pont), a Nyékládházi VíziTrapp Transzplantált, Diák és Mozgáskorlátozott Szabadidő és Sport Egyesület a 72. (33,5 pont), a Miskolci Vasutas Sport Club a 78. (25 pont), a Diósgyőri Kajak Sport Club a 90. (12 pont), a Miskolc Sport Nonprofit Kft. pedig a 102. (3,5 pont).

A pontverseny az év elején megalakult regionális akadémiák erősorrendjét is megállapította. Az első két helyen a Gyulay Zsolt és a Wichmann Tamás Regionális Akadémia végzett. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is felölelő Kökény Roland Regionális Akadémia az 5. pozícióban zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!