Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.27. 12:30

Nehéz mérkőzés volt, újra nehéz lesz

A fürdővárosi futballisták célja a továbbjutás kiharcolása.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

A Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért küzdenek a csapatok. Az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC szerdán 18 órától az NB II.-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lép pályára.

A Szeged és a Mezőkövesd egymás ellen tíz évvel ezelőtt, a 2011/2012-es szezonban találkozott először másodosztályú bajnoki meccsen. Az akkori hazai találkozón Hamar két, és Bogdány találataival 3–1-es győzelmet arattak a fürdővárosiak. Tavasszal Szegeden 1–1-es döntetlennel végződött az egymás elleni összecsapásuk úgy, hogy a vendégek a 93. percben egyenlítettek. Egy évvel később hazai pályán újra nyertek a sárga-kékek, ősszel viszont a csongrádi megyeszékhelyen kikaptak. Két évvel később a szegediek és a kövesdiek egyaránt hozták hazai összecsapásukat. A matyók eddigi egyetlen idegenbeli győzelmüket a 2015/2016-os szezonban aratták: Máté góljával 1–0-ra diadalmaskodtak és otthoni környezetben is nyertek. A felek nyolc másodosztályú bajnoki meccset játszottak, a mérleg dél-borsodi szempontból: öt győzelem, egy döntetlen, két vereség.

Ki kell jönnie

– Látva a Szeged – Vasas bajnoki találkozó eredményét és ellenfelünk tabellán elfoglalt helyét, nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis jó csapat ellen játszunk – mondta Supka Attila, az MZSFC vezetőedzője.

– Természetesen nem becsüljük le ellenfelünket, meg kell mutatnunk, hogy mi az NB I.-ben szerepelünk, és az osztályok közötti különbségnek ki kell jönnie a mérkőzés végére. Abban biztos vagyok, hogy a győzelemért keményen meg kell dolgoznunk, és egyértelműen a továbbjutás a célunk. Mindenképpen változtatni fogunk a Budapest Honvéd elleni kezdőcsapaton, hiszen nagyon nehéz találkozón vagyunk túl, ráadásul a meccs nagy részében tíz emberrel játszottunk. A hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár ránk az Újpest ellen, erre is gondolnunk kell. Azok a játékosok, akik a kerethez tartoznak, valamenynyien sokat hozzá tudnak tenni a csapat játékához, és hozzá is kell, hogy tegyenek. Korábban már irányítottam szerdai ellenfelünket, és szép emlékeim vannak a Szegeden eltöltött időszakról, bár a csapat akkor még Gyulán játszotta a hazai összecsapásait. Ott is igyekeztem mindent megtenni azért, hogy eredményesen szerepeljünk, de felkérésem volt a Budapest Honvédtól, ezt elfogadtam, akkoriban harmadszor kerültem vissza a fővárosi klubhoz edzőként. A Honvédnál és a Szegednél töltött időszakom elmúlt, most az a feladatom, hogy a Mezőkövesddel olyan eredményt érjek, érjünk el, amellyel továbbjutunk a kupában.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Antal B. – Szépe, Pillár, Kocsis G., Vadnai – Chrien, Cseke, Madarász, Calcan – Vutov, Drazic.

(A borítóképen: Drazic valószínűleg játszani fog Szegeden)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!