Gátfutás

2021.07.17. 14:30

Tallinnban a döntőbe került gáton Tóth Anna

Az előfutamban és a középfutamban is kiválóan teljesített a sportiskola atlétája.

Molnár István

20210707 Miskolc Tóth Anna, a Miskolci Sportiskola atlétája pár nap múlva Észtországba utazik a korosztályos atlétikai Európa-bajnokságra. Helyszín: Egyetemváros, Atlétikai Centrum. Fotókon: Tóth Anna atléta és Tigyi József edző. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM-Archív

Fotó: Ádám János

Az észtországi Tallinban zajló U20-as atlétikai Európa-bajnokságon pénteken lépett pályára a Miskolci Sportiskola versenyzője, Tóth Anna. Tigyi ­József edző tanítványa a női 100 méteres gátfutás első előfutamában, délelőtt – eddigi egyéni csúcsát megdöntve – 13,55 másodperccel második lett egy svájci hölgy mögött, így magabiztosan jutott be az ugyancsak pénteki – délutáni – középdöntőbe, méghozzá a 8. pozícióban.

A számban három elődöntőt bonyolítottak le, 24 versenyzővel, futamonként nyolcan-nyolcan álltak startvonalhoz, és mindegyikből az első két helyen végző atléta, valamint a két legjobb időt elérő versenyző kvalifikálta magát a szombati – helyi idő szerint – 16.45-kor kezdődő döntőbe. Tóth Anna az első elődöntőben a második lett 13,57-os idővel, így készülhet a szombati fináléra.

Felszabadultan

– Nagyon boldogan zártam a mai napot – közölte lapunkkal pénteken a helyszínről Tóth Anna. – Az első futásom egy hatalmas egyéni csúccsal kezdődött, ami 13,55 lett, ez kéttizedes egyéni csúcsot jelent, amivel óriási önbizalmat és löketet kaptam a következő futásra. A középfutamban viszonylag nehéz futamba kerültem, ahol a második helyen értem célba 13,57-dal, így biztos továbbjutóként bekerültem a top nyolcba. Szombaton magyar idő szerint 15.45-kor lesz a döntő, amelyen szeretnék felszabadultan futni.

Tóth Anna fináléja azt jelenti, hogy Pál Robin (magasugrás) 2009-es részvétele után lett ismét Miskolcnak junior Eb-döntőse atlétikában.

(A borítóképen: Tóth Anna és Tigyi József, még itthon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!