DVTK Jegesmedvék

2021.01.07. 12:30

Már a gólszerzés sem megy a Jegesmedvéknek

Nagymihályban szerepeltek szerda este, és kikaptak a Macik jégkorongozói.

Kolodzey Tamás

20201228 Miskolc SZLOVÁK LIGA, ALAPSZAKASZ DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce férfi jégkorong mérkőzés Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország Képen: Láda Balázs

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A Tipos Extraliga 28. fordulója keretében a HK Dukla Ingema Michalovce vendége volt a DVTK Jegesmedvék együttese. A vendégek három vereség után mindenképpen pontot vagy pontokat akartak szerezni Szlovákiában.

Mihalik kezdte

Két diósgyőri lövés (Flick és Miskolczi közelről) után négy hazai próbálkozás következett, ezek azonban vagy célt tévesztettek, vagy a kapusok álltak a korongok útjába. A 12. percben azonban már rezdült a háló: az első soros hátvéd Mihalik (akinek segítői a negyedik formációból kerültek ki) a bal oldalról, a kék vonal és a bedobókör közötti területről engedte el lövését, amely célba ért (1–0). Ezután nagyon belelendültek a Dukla játékosai, akik megállás nélkül tüzeltek, míg a piros-fehérek jobbára csak védekeztek. A 18. perc elején Lalancette fogásért kapott két perc büntetést, majd bő egy perccel később Suját is kiküldték, így csaknem hatvan másodpercet kettős fór­ban töltöttek a jégen a miskolciak, de adogatásaikból és bombáikból nem jött ki az egyenlítő gól.

Hickmott folytatta

A második harmad rosszul kezdődött a Jegesmacik számára. Wehrs kiállítása miatt öt a négy ellen próbálkozhattak a HK tagjai, akiknek csak 31 másodperc kellett ahhoz, hogy emberfórjukat beváltsák: Hickmott balról, középtávolról küldte Kiss B. mögé a játékszert (2–0). A koreográfia hasonló volt, mint az elmúlt hetekben: a magyarok nem tudtak minőségi bombákat a ketrecre küldeni, és a célzási statisztikában is csak ötvenszázalékos mérleget értek el (15–7). A szakaszt Takác miatt mínusz létszámban fejezte be az otthoni társaság.

Southorn zárta

Az utolsó felvonás adok-kapokja után a 47. percben Regendát parancsolták le a jégről, ez lehetőséget adott arra a borsodiaknak, hogy szépítsenek, de hiába köröztek a koronggal, a rést nem találták meg. Az 52. percben megint fórba került a Diósgyőr, ugyanis Southorn akasztott, a gólszerzés azonban újra távol állt a DVTK-tól. A hajrában időt kért Dave Allison, majd kapusát mezőnyjátékosra váltotta, erre a Michalovce Southorn révén üres kapus találattal zárta le a mérkőzést (3–0), a DVTK pedig nem lehet büszke arra, hogy nullra kapott ki.


HK Dukla Ingema Michalovce – DVTK Jegesmedvék 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Nagymihály, nézők nélkül. V.: Kalina, Snásel (Bogdan, Ordzovensky).

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Southorn 1 (1), Mihalik 1, Erkinjuntti (1), Lalancette, Korhonen – Tavoda, Takác (1), McCormack (1), Suja, Soltés – Kolusz, Zekucia, Regenda, Hickmott 1, Bartánus – Török, Ragan, Chalupa, Galambos (1), Maslonka (1) – Skornávek (kapus). Vezetőedző: Tomasz Valtonen.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Wehrs, Rauhauser, Flick, Vas, Egle – Szirányi, Kiss D., Rokaly, Osterberg, Anderson – Murphy, Láda B., Csányi, Galanisz, Magosi – Adorján (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 12, ill. 2 perc.

Tomasz Valtonen: – Végig irányítottuk a találkozót, és a játék összképe alapján megérdemelten nyertünk. Annak külön örülök, hogy gólt sem kaptunk.

Dave Allison: – Az első harmadban sokkal jobban játszott a hazai csapat, mint mi. Szerencsénk volt, hogy csak egygólos hátrányba kerültünk. A másodikban valamelyest feljavult a játékunk, az emberelőnyös lehetőségeink is megvoltak, de nem koncentráltunk a kapu előtt, és ez a probléma, akárcsak az elmúlt hetekben, most újra előjött. Az utóbbi pár nap tanulsága, hogy meg kell találnunk egy közös célt, amiért a klub, az edzők és a játékosok is együtt küzdhetnek. Enélkül ugyanis nem fogunk jobb eredményeket elérni.

(A borítóképen: Láda B. sem játszott jól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!