DVTK Jegesmedvék

2021.01.20. 08:00

Kétszer is megfordult a kocka

A jégkorong Tipos Extraliga korábban elmaradt 10. fordulójának mérkőzését kedd este pótolták.

Fotó: Kozma István

A DVTK Jegesmedvék és a HKM Zvolen eddig csak egyszer találkozott egymással, a szlovákiai városban, ahol a hazaiak 5-4-re nyertek úgy, hogy a Macik 5-0-ás hátrányból álltak fel, de egyenlíteni már nem tudtak.

Flick egalizált

Négy percnyi mezőnymunka után Adorján kapuja előtt volt nagyobb forgalom. Gyorsan pergett az idő, ugyanis játékmegszakítás nem történt. Pár lövés elakadt a védők blokkjában, majd a 8. percben váratlanul szereztek vezetést a vendégek. Kolenic közelről küldte a miskolciak portása mögé a korongot (0-1). A 10. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik ugyan felálltak, a játékszert is többé-kevésbé jól járatták, de csak két közepes minőségű célzásig jutottak el. Nem ment a támadásvezetés a DVTK-nak, mert a HKM védelme nagyszerűen állt a lábán. A 16. percben Láda B. a kapu mögül kanyarodott Rahm elé, és okozott némi zavart, összességében azonban a szlovákok nyújtottak jobb teljesítményt az első harmadban, mégis 1-1-gyel zárult a harmad, ugyanis 71 másodperccel a vége előtt Flick szemből, négy lépésről a jobb felső sarokba emelt.

Hol ide, hol oda

A második szakaszt emberhátrányban majdnem góllal kezdte a Zólyom. Rahm előtt alakult ki nézeteltérés a 24. percben, társai ugyanis a portás védelmére siettek, miközben a pirosak természetesen harcoltak a szabad korongért és az ütközéstől sem riadtak vissza. Nem sokkal később Kelemen balról, közelről próbálta meg Adorján mellett és fölött megrezegtetni a hálót, és csak keveset tévedett. A Macik közül az első kiállítást, akadályozásért, Wehrs kapta, egyébként jól tette, mert góltól mentette meg csapatát.

Nagyobb aktivitás alakult ki a jégen, ebből pedig a diósgyőriek jöttek ki jobban. Láda B. lövése kijött Rahmról, Vas gyorsan eszmélt és a bal felső sarokba tekert (2-1). A Jegesmedvék öröme mindössze 54 másodpercig tartott, akkor Hrasko három méterről bekotorta az egyenlítő gólt (2-2). A 34. percben Zuzin révén már a harmadik kétpercesét szedte össze a Zólyom, Szirányi azonban visszahúzta az öt megkerülő egyik csatárt, így mindkét oldalon négyen maradtak. Nuutinen négy diósgyőri gyűrűjében képes volt Adorján elé korcsolyázni, végül győzött a túlerő. Wehrs elvitte a kaput, de nem ezért, hanem szabálytalan testjátékért parancsolták a pihenő fülkébe. Kis ideig három itthonival szemben öt vendég cicázott, csak éppen a lövésről feledkezett el. A 37. percben ismét fordult a kocka: Zuzin középtávolról emelt a bal felső sarokba (2-3). Az egyik vonalbíró kiszúrta, hogy nagy igyekezetében hat fehér szaladt fel a jégre, ennek pedig létszám fogyókúra lett a vége.

Gól nélkül

Az utolsó harmadot Vas véletlenszerű gáncsolása vezette be, ezt a mínuszt könnyűszerrel bekkelte ki a DVTK. Rahm védett nagyot, majd Rokaly megpattanó lövését is magához ölelte. Sietősre vette a hátrányban lévő hazai társaság, Turbucz keverése szép volt, akárcsak Wehrs utolsó utáni pillanatban végrehajtott mentése is. Mivel mindkét együttes felszívta magát, a találkozó élvezetessé és nagy iramúvá vált. A felek tisztában voltak az esetleg soron következő gól jelentőségével, ezért folyamatosan rohamoztak. Láda B. kisbüntetése alatt nagy bombákat engedtek el a vendégek, Adorján azonban mindent megfogott. Érett az egyenlítés, de Zuzinék is óriási elánnal rohamoztak. Márcsak 1.11 volt hátra, amikor Dave Allison lehívta Adorjánt és helyére mezőnyjátékost küldött, majd 19 másodperccel a dudaszó előtt időt kért, de az eredmény maradt és bár kikapott, veresége ellenére jó teljesítményt nyújtott a DVTK.


DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Snásel, Orolin (Soltés, Janiga).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Bukor, Rokaly, Vas 1, Osterberg – Láda B. (1), Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi – Vojtkó, Szirányi, Flick 1, Páterka, Anderson (1) – Hadobás, Révész, Miskolczi, Turbucz (1) – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HKM Zvolen: Rahm – Betker, Kotvan, Bondra, Zuzin 1, Kelemen (1) – Ivan, Melancon, McPherson (1), Mikus, Nuutinen – Hrasko 1, Kubka, Stupka, Halama (2), Kolenic 1 – Melisko, Gubancok, Marcinek, Tibensky, Chlepcok – Trencan (kapus).

Vezetőedző: Peter Oremus.

Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc.

Dave Allison: – Mindössze egy-két momentum hiányzott a győzelmünkhöz. Örülök, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a topcsapatnak. Szükségünk volt a négy sorra, így maradtunk frissek. A néhány egyéni hiba ellenére, csapatként jól küzdöttünk.

Peter Oremus: – Jól felkészültünk a mérkőzésre, és örültem annak, hogy a sérültjeink is visszatértek. Az utolsó nyolc mérkőzésünkből hetet megnyertünk, a táblázat élére kerültünk, és pozícíónkat meg akarjuk őrzni.

(A borítóképen: Ökölcsaták is előfordultak a mérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!