Tiszaújváros

2019.09.06. 17:30

Új szolgáltatásokkal bővül a tiszaújvárosi sportcentrum

Automata locsolórendszert építettek ki, és a pálya füvesítése is megtörtént.

Már bemutatkozott az új eredményjelző

Mint már évek óta, idén is nyárra ütemezte a tiszaújvárosi sportcentrum a felújítási és karbantartási munkálatokat. Gál Csaba, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. ügyvezetője nyilatkozott a Tiszaújvárosi Krónikának arról, hogy milyen munkák folytak, folynak.

– Nagyon sok felújítási és karbantartási munka van a sportcentrum területén – mondta Gál Csaba. – Mivel a labdarúgók nyáron pihennek, így a pályák karbantartását ilyenkor végezzük el. Mind az öt pályán volt teendő. Kiemelném, hogy a nagy és a kis műfüves pályán is pótoltuk a granulátumot. A füves pályák rendbetétele, a szelektív gyomirtás és a kapuk előtti gyeptéglázás is megtörtént. A klubházakban a vizesblokkok felújítására is szükség volt, hiszen több mint 120 WC, zuhanyzó található a sportcentrumban, tehát mindig adódnak javítási, felújítási feladatok, az öltözők fertőtlenítő meszelése pedig még mindig tart. Ezeken kívül a két uszoda karbantartását is mostanra, augusztus végére ütemeztük. A Deák téri uszodában az elmúlt héten már befejeződtek a fertőtlenítési munkálatok, ott már a medence feltöltése is megtörtént. A sportcentrum uszodájában az egész légtechnikai rendszert áttisztítottuk, fertőtlenítettük, és itt is szükség volt festésre, meszelésre.

Fejlesztések

A szokásos felújítások mellett fejlesztések is történtek az elmúlt időszakban.

– Elsősorban szeretném kiemelni a Phoenix Kosárlabda Klub és a Tiszaújvárosi Futball Klub eredményes taós pályázatát, aminek segítségével mindkét egyesület fejlesztési pénzhez jutott. Ebből a támogatásból a futballklub le tudta cserélni a stadionban lévő eredményjelző táblát egy sokkal modernebb, korszerűbb eredményjelzőre, ami a legutóbbi bajnokság utolsó mérkőzősén már debütált, és az idei bajnokság első két hazai mérkőzésén is használták. Ezenkívül a hármas számú füves labdarúgópályán kiépült egy világítási rendszer, valamint kerítés épült a pálya köré, ami szintén pályázati pénzből valósult meg. A sportcentrum is segített ennek a pályának a teljes körű felújításában. Automata locsolórendszert építettünk ki, a pálya füvesítése is megtörtént, valamint a pálya egy része köré járdát is építünk, ami még jelen pillanatban is tart. Ezt a pályát előreláthatóan október elejétől vehetik birtokba labdarúgóink, amikortól a felnőttcsapatnak, valamint az U19-es és az U17-es csapatoknak is ezen a pályán lesznek az edzéseik, de edzőmérkőzéseket is lehet majd játszani rajta, mert a szabványnak megfelelő lesz. A Phoenix Kosárlabda Klubnak, szintén taós támogatásból, sikerült lecserélni a játékcsarnokban az eredményjelző táblát, ami a hétvégén megrendezett kétnapos kosárlabdatornán debütált, és szerencsére jól vizsgázott. Ezeken kívül a beruházások közé tartozik, hogy kicseréltük a defibrilláló készüléket, ami a főportán található. A labdarúgópályák kezelésére pedig egy adaptert vásároltunk, amivel sokkal jobb minőségben és könnyebben tudjuk a pályákat nyírni.

– A mostani időszakban, amíg a felújítások tartanak, a kettes számú labdarúgó­pályát lehet használni tömegsport célokra. Csakúgy mint korábban, most is reggel nyolc órától egészen sötétedésig bárki igénybe veheti, akár egyénileg vagy társaságok is. Mindeközben hátul a kis műfüves pálya mellett egy füvesített területet készítünk elő a lakossági tömegsportolóknak, amit terveink szerint szeptember végén, október elején át is tudunk adni a sportolni vágyóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!