Labdarúgás

2019.07.24. 08:30

Nehezen állt össze a kettes

Némi szenvedés árán hozták össze a megyei II. osztály mezőnyét.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága mindenképpen arra törekedett, hogy teljesen feltöltse a mezőnyt, vagyis mindhárom csoportban tizenhat együttessel induljon majd a pontvadászat a megyei II. osztályban.

Felszállt a „füst”

– Erőfeszítéseinket siker koronázta, összejött a negyvennyolc csapat – újságolta Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója. – Az elmúlt napokban akadtak kérdőjelek, és magunk sem voltunk biztosak abban, hogy elkerüljük a csonka csoportokat.

Az igazgatóság pár napja még csak „szemezett” néhány egyesülettel, miközben arra is kellett ügyelnie, hogy érdeksérelem nélkül töltse fel az osztályt, ennek jegyében eleve beosztották a magasabb osztályt vállaló bajnokokat, a kiesőket és a felülről, hivatalból érkező társaságot is.

– Miután célba értünk, területi alapon összeállíthattuk a csoportokat – folytatta az igazgató. – Keleten egy státusz maradt szabadon, erre elfogadtuk a megyei III. osztályban nyolcadik helyen végzett Megyaszó gárdáját, mivel más jelentkező nem akadt. A legtöbb vitás kérdés a Közép csoportot érintette. A kiesett Mezőcsát rendezte az igazgatósággal szemben fennálló tartozását, pótolta a nevezési hiányosságait, így szintén felkértként indulhat a megyei második vonalban. Ugyancsak Középre osztottuk be a Bükkábrányt. A település jól működött az utánpótlás-nevelés terén, a Bozsik-programon is részt vettek, most pedig már a felnőttalakulatuk is indulhat. Az Onga, mint ismeretes, a bajnokság közben visszalépett a megyei elit küzdelemétől, utánpótláscsapatait azonban mindvégig szerepeltette, és mivel volt hely, méltányoltuk a jelentkezési kérelmüket. Az Észak csoportra el tudtuk fogadni a Heves megyei I. osztályból régiónkba visszatért Borsodnádasd nevezését, a város együttesének így nem kell a megyei III. osztályban kezdenie az új életét.

Sorsolás szerdán

Így minden akadály elhárult, és ma 17 órától megtarthatják hagyományos ligaülésüket, amelyre az igazgatóságnak otthont adó miskolci Tudomány és Technika Háza konferencia terme ad otthont. A tanácskozáson időpontokat egyeztetnek, tisztázzák, hogy mely klubok kívánnak pályára lépni szombatonként és melyek vasárnaponként, majd elkészítik a csoportok sorsolásait. Az őszi idény a megyei I. és II. osztályban egyaránt augusztus 10–11-én kezdődik.


A megyei II. osztályú csoportok

Észak csoport

Alsóvadász, Alsózsolca, Aszaló, Borsodnádasd, Bódvaszilas, Mályinka, Parasznya, Rudabánya, Sajósenye, Sajószentpéter, Sajóvámos, Szendrő, Szikszó, Szirmabesenyő, Tiszalúc, Varbó.

Kelet csoport

Abaújszántó, Erdőhorváti, Garadna, Karcsa, Kenézlő, Megyaszó, Mezőzombor, Pácin, Pálháza, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Taktaharkány, Telkibánya, Tiszaladány, Tokaj.

Közép csoport

Bükkábrány, Bükkzsérc, Cserépfalu, Emőd, Harsány, Hernádnémeti, Kisgyőr, Mályi, Mezőcsát, Mezőnagymihály, Onga, Ónod, Sajószöged, Tibolddaróc, Tiszakeszi, Vatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!