Helyi sport

2016.02.27. 08:56

MVLC: A fiatalok erőben még nincsenek ott

Miskolc - A 9–16. helyért zajló középszakasz első meccsét szombaton 17.00-tól hazai medencében vívják a miskolci vízilabdázók.

Miskolc - A 9–16. helyért zajló középszakasz első meccsét szombaton 17.00-tól hazai medencében vívják a miskolci vízilabdázók.

A férfi OB I-ben a múlt hét végén befejeződött az alapszakasz, és a két csoport csapatai úgy folytatják tovább a küzdelmeket, hogy az 1–4. pozícióban végzettek az 1–8., míg az 5–8.-on zártak a 9–16. helyért küzdenek tovább. Az újonc Pann­Ergy-MVLC alakulata az A csoportban az 5. helyet csípte meg 16 ponttal, így az „alsóházban” (ahová magával viszi megszerzett egységeit) vár rá nyolc összecsapás.

– A most következő nyolc meccsből legalább ötöt kell hoznunk ahhoz, hogy teljesítsük a céljainkat – mondta dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Amennyiben ez a minimális elvárás megvalósulna, akkor 31 ponttal fejeznénk be a bajnokság ezen részét és utána játszhatnánk a 9. helyért. Tét az is, hogy kap-e valaki szerződésajánlatot a későbbiekben, vagy itt, vagy máshol, a piacon csak akkor lesz valaki keresett, ha jó eredményeket tud felmutatni. A profi világban soha nincs megelégedettség, a profi világban mindennap, minden mérkőzésen a maximumot kell kiadni.

Madaras debütál

Jakabék szombaton 17 órától azt a KSI-t fogadják, amely csupán 3 ponttal érkezett a középszakaszba a B csoportból, azt a Pécset verte meg, amely legyőzte a Honvédot.

– Azon az összecsapáson a baranyaiak alulteljesítettek, a fővárosi fiatalok pedig olyan napot fogtak ki, amikor százszázalékosan vízilabdáztak – jegyezte meg dr. Sike József. – Nem lesz könnyű a mai mérkőzés, az úgynevezett kötelező sikerek tudnak a legnehezebbek lenni… Ilyenkor valahol mélyen benne van egy játékosban az a fajta feszültség, hogy mindenképpen győzni kell, de szerintem ezen felül fogunk tudni emelkedni. Nem mondok nagy dolgot, ha kijelentem, hogy fizikai téren van különbség a két csapat között, a javunkra, mert egy ifjúsági korú játékos izomzata nincs azon a szinten, amit ez a gladiátorjáték megkíván.

Az MVLC-ben debütál a klubhoz január elején érkezett Madaras Márkó, aki a szabályok értelmében csak most játszhat, az alapszakasz végéig ugyanis nem lehetett bevetni frissen szerzett pólóst egyik klubnak sem.

– Új színt várok tőle – fogalmazott dr. Sike József. – Ő az a játékos, aki hajtóerő tud lenni, aki jól lő, aki megfelelő százalékban használja ki a helyzeteit. Ugyanazzal a mentalitással bír, mint kapusunk, Valics Bence, átitatódva az alázattal és a sport iránti szeretettel.

A miskolciaknál Njegovan sérülése rendbe jött, a hetekkel ezelőtt beavatkozáson átesett Valics pedig már leülhet a kispadra.

- ÉM-MI -


Edző, az edzőkérdésről

Még tavaly nyáron, Miskolcra érkezése után beszélt arról dr. Sike József, hogy mit vállalt eredményben a szezonra, s hogy pontosan mi van a szerződésében.

– A szerződésem automatikusan egy évvel meghosszabbodik, amennyiben a csapat a 9–12. hely valamelyikén, vagy annál jobb pozícióban zárja a bajnokságot. Rosszabb helyezés esetén a kontraktus megszűnik és mindez semmilyen anyagi vonzattal nem jár a klubra nézve. Ez így tiszta, úgy gondolom, magáért beszél, és kizár mindenfajta utólagos magyarázkodást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!