boon.hu video

2024.02.02. 19:31

Fényfestés és épületvetítés is szerepel a repertoárban – Fotókkal, videóval!

Gregovszki Gábor Kettősség című kiállítása nyílt meg pénteken a miskolci Művészetek Háza Kortárs Galériáján.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

Gregovszki Gábor, azaz Gabetoo művei láthatók péntek délutántól a Művészetek Háza Kortárs Galériáján.  Grafikái vegyes technikával készülnek.

Akvarell, tus és tűfilc használatával készítem a kompozíciókat, de szeretek kísérletezni új anyagokkal is

- avatott be a művész.  

Alkotásai nagyon összetettek, hiszen van organikus formából kiinduló absztrakció, a sci-fi világával keveredve, de nem ritkán az archaikus szimbólumok is megjelennek a rajzokon. Az egyedi grafikák mellett fényfestéssel és épületvetítéssel is foglalkozik.

Jó néhány kultikus épületet is sikerült már megvetítenie, nem csak Miskolcon és környékén, de az ország több településén is - tudta meg a boon.hu. Az utóbbi években ebből talán kiemelkedő volt a Diósgyőri vár fényfestése, hiszen kapcsolata a Miskolci Kulturális Központtal már több évre tekint vissza. 

Természetesen kihagyhatatlan ebből a felsorolásból a most 60 éves avasi kilátó januári fényfestése is, sőt mivel vonzódik az utcai művészetekhez, a Fazekas utcai aluljáró is az ő keze munkáját dicséri. Az utóbbi években egyre többet foglalkoztatja a zene, a fény és a kép kapcsolata, ebből kiindulva egy-egy zenekar produkcióját úgy próbálja még színesebbé tenni, hogy színpadi háttérvetítéseket készít koncertekhez. Szerinte a jazz, a blues és a világzene is alkalmas az ilyen fúziókra, így több zenekarral is sikerült már együtt dolgoznia. 

Gregovszki Gábor egyébként tervezőgrafikusként dolgozik, és Szentistvánon él a családjával.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában