Déryné-gála

2022.09.29. 21:00

A Magyar Múzsára emlékeztek

Déryné Széppataki Róza korának egyik legnagyobb színésznője volt.

ÉM

Fotó: Ádám János

Déryné Széppataki Róza korának egyik legnagyobb színésznője volt. Élete fontos szakaszaiban kötődött Miskolchoz. Halálának 150 éves évfordulójára programsorozattal emlékeznek a borsodi megyeszékhelyen. 

Ennek első akkordjaként a Miskolci Nemzeti Színházban csütörtökön este ünnepi gálaműsort tartottak. A programban a színház Déryné-díjas művészei is színpadra léptek. A műsorban olyan opera és operett dallamok csendültek fel, melyek a művészikon korát idézik, közöttük olyanok is, melyeket maga Déryné is előadott. Emellett részletek hangzottak el a színésznő naplójából, megemlegetve élete fontosabb állomásait, mint Kolozsvár, Kassa, Pest, Miskolc. Az estnek két külföldi vendégművésze is volt, Felvidékről Abaházi Nagy Lívia, Erdélyből Yolanda Covacinschi érkezett a gálára. 

A "Déryné emléksarokban" a színház földszinti társalgójában a művésznő életéhez kapcsolódó múltidéző relikviák kiállítása látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában