#maradjotthonesirj

2020.05.19. 13:30

Gyermekkora óta ír verseket, novellákat

Több helyen jelentek már meg versei Csiszárik Máriának.

Forrás: Olvasónk küldte

Hornyák Jánosné boldogkőváraljai pedagógus. Tanítóként igyekszik – mint ahogy fogalmaz – jó kertész módjára, nagy szeretettel elültetni a tudás magvait.

„Ápolgatni, nevelni az emberpalántákat, és kigyomlálni a gazt, mely elöli az értékeket. Igyekszem mélységes toleranciával foglalkozni a gyengébben nyiladozó gyermekekkel is. (...) Alkotásaimban mindig igyekszem a hit, a remény, a szeretet szárnyán repülni az olvasók felé.”

Életmesék

Hornyák Jánosnétól megtudjuk, alkotásai Csiszárik Mária néven jelennek meg. Gyermekkorától kezdve ír verseket, de az aktív szerzői munkában 15 éve vesz részt. Versei, prózái több kötetben is megjelentek már.

– Utóbbi időben a versek mellett egyre több prózát és novellát írok. Felemelő érzés volt az Életmesék a Kárpát-medencéből című kötet átvétele az Országházban. Ebben pedagógus édesanyámra emlékezem. Zsűrinyertes novelláim ez év márciusában jelentek meg a Múltba veszve című kötetben – írja Hornyák Jánosné Csiszárik Mária.


Nyújtózkodnak az éjek

(részlet)

Rövidülnek a napok

Tovafutnak az évek

Egyre fáradtabb vagyok.

Anyám már oly messze jár

Csillag kastélyban alszik

Mégis érzem, engem vár

A szemembe könny szökik.

Mennyi mindent mondanék,

De angyal öleli át

Mennyi mindent köszönnék,

De nem hallja odaát.

Csiszárik Mária

(A borítóképen: Csiszárik Mária)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában