boon.hu video

2024.05.24. 14:28

Tudta, hogy Miskolcnak volt légvédelme?(fotókkal, videóval)

Koszorúzást tartott május 24-én, pénteken az egykori 2. Honi Légvédelmi Hadosztály személyi állománya. A negyven éve felszámolt katonai egységre emlékeztek.

Boon.hu

A megemlékezés pillanatai

Fotó: Galambos Eszter

Miskolcon, a volt Bocskai-laktanyában található emléktáblánál megtartott ünnepségen szép számmal jelentek meg az egykori hadosztály személyi állományának nyugállományú katonái, polgári alkalmazottai, illetve a hajdani sorállomány.

A megemlékezést az MH2. területvédelmi ezred Majthényi Károly területvédelmi zászlóalj zenekarának előadása és Fodor János énekes műsora nyitotta, majd Szőcs Józsa Gábor nyugállományú százados köszöntötte a jubileumon együtt ünneplőket. Nagy László nyugállományú ezredes egy Kölcsey Ferenc-idézettel nyitotta gondolatait:

 Az emlékezet életet ad, és akit tetteiben emlegetnek, az halhatatlan lesz

, majd méltatta a hadosztály történelmét és azt a kohéziót, amely a mai napig összetartja a múltban együtt dolgozó volt katonákat, közalkalmazottakat. Megemlékezett az elhunyt munkatársakról és egyperces néma főhajtásra kérte a jelenlevőket.

Az emléktáblánál koszorút helyezett el a hadosztály nevében Kele Antal, Pirosin István és dr. Hautzinger Gyula nyugállományú ezredesek. A Tiszta Égbolt Bajtársi Egyesület nevében ott volt Csomós Lajos vezérőrnagy, Takácsné Balogh Mária nyugállományú őrnagy, Tóth Sándor nyugállományú ezredes, valamint a toborzó iroda Baráth Tamás zászlós és Müller Sándor őrnagy, a Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület nevében Gömbicz Gyula nyugállományú őrnagy és Vadas Józsefné koszorúzott. 

A programot egy közös ebéd zárta a Mályi Honvéd üdülőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában