boon.hu video

2024.06.14. 17:03

Már gyerekkorban megtanulnak kertészkedni a gesztelyi gyerekek (fotókkal, videóval)

Újabb intézménnyel bővült az iskolakert-hálózat a vármegyében.

A Gesztelyi Gyermekálom Napközi Otthonos Óvoda óvodakertjének átadó ünnepségén: Pauliczki Nóra, az Iskolakert Alapítvány vezetője, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Jecsné Farkas Ágnes óvodavezető, Simon István polgármester

Fotó: Vajda János

„Az óvodák, iskolák pedagógusaira egészen különös fontosságú feladat hárul: a jövő magjai – a gyerekek – vannak rájuk bízva, őket tanítják, nevelik! Nem mindegy, hogy ezeket a kis magvakat hogyan és hova vetik el, hiszen a magokban szunnyadó élet növekedéséhez és kiteljesedéséhez élő közegre van szükség” – mondta dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár,  a térség országgyűlési képviselője  a Gesztelyi Gyermekálom Napközi Otthonos Óvoda óvodakertjének átadó ünnepségén.

Számos program

A kormány kiemelt hangsúlyt fektet a minél fiatalabb korban megkezdett szemléletformálást segítő programokra

 – mondta el a politikus. – Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló Iskolakerti Alapozó Alprogram V. ütemében 25  iskolakert mellett 25 óvodakertet fejlesztettek az országban.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevő óvodások és iskolások megtanulják környezetük helyes, tudatos használatát, és a cél az, hogy a természet szeretete, a tudás, a helyi környezetvédelmi értékek iránti elköteleződés, valamint a környezettudatosság beépüljön a felnövekvő generációk életébe – ismertette Pauliczki Nóra,  a program vezetője. Simon István, Gesztely polgármestere azt emelte ki, hogy különös jelentősége van a programnak abból a szempontból is, hogy ma már sok helyen inkább fűvel vetik be az udvarokat, és nem csinálnak veteményest, gyümölcsöst. Ezek a gyerekek várhatóan egy más szemléletet visznek haza, mely meghatározhatja felnőtt életüket – vélekedett a polgármester. 

Jecsné Farkas Ágnes óvodavezető mindenkinek megköszönte a támogatást, a projektbe fektetett munkát és reményét fejezte ki, hogy a program segítségükre lesz az óvodai nevelőmunka színvonalának további emeléséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában