Rali

2024.06.16. 21:18

Csomósé a futam, Hadiké a Mitropa

Szép borsodi sikerek születtek a Mecsek útjain.

Csomósék joggal ünnepelhettek a pécsi célban

Fotó: Peremicki István

A déli országrészben folytatódott a hazai rali bajnokság. Az 57. Mecsek Rallyn két nap alatt tizenkét gyorsasági várt a mezőnyre. A hétvége érdekessége volt, hogy a magyar értékelések mellett a verseny része volt a Historic Eb-nek valamint a Mitropa Kupának is.
Az ORB1-ben ezúttal is másodpercekre menő küzdelmet hozott a legjobbak csatája. A győzelmet végül a Csomós Miklós, Nagy Attila duó szerezte meg. A borsodiak a Kanári szigeteken történt bukásuk után új autót vettek és építettek, a debütálás pedig nagyszerűen sikerült.

Nagyon akarták

Az új autótól függetlenül egyértelműen győzelmi szándékkal érkeztünk Pécsre. A verseny során voltak nehézségeink, de ezeken minden esetben felül tudtunk kerekedni. Nagy csata volt az elején. Boldogok vagyunk, hogy ismét nyerni tudtunk, ugyanakkor rendkívül sajnáljuk Német Gáborékat, akik egészen a hajráig megnehezítették a dolgunkat – nyilatkozta Csomós Miklós. 
Az utolsó kör előtt a későbbi futamgyőztes még csak 4,2 másodperccel vezetett a legutóbb Diósgyőrben élen végzett Német Gáborral szemben. A golgotai szakaszon azonban utóbbiak nagyot estek, így még a pontszerzés lehetősége is elmaradt.

A Mitropáért ment

Másodikként Velenczei Ádám zárta a futamot, a dobogó harmadik fokára pedig Turán Frigyes kapaszkodott fel. A hazai környezetben induló Ranga Péter lett a negyedik. Hadikék pedig abszolútban az ötödik pozíciót szerezték meg. Emellett a Mitropa Kupát megnyerték Pécsett.
Ezúttal sem feszegettük a határainkat. Nyugodtan versenyeztünk, aminek meglett az eredménye – fogalmazott a pécsi célban Hadik András. – Remek pályákon mehettünk, kiváló ellenfelekkel szemben. Egy nagyon jól szervezett hétvégén vagyunk túl, jól esik majd a pihenés.
A magyar rali bajnokság féltávhoz érkezett. A pontversenyt jelenleg a két győzelemmel rendelkező Csomós Miklós vezeti, megelőzve Turán Frigyest és a harmadik Velenczei Ádámot. A hazai sorozat legjobbja legközelebb Székesfehérváron találkoznak egymással.

Az 57. Mecsek Rally végeredménye
1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5 Rally2) 1:19:28,7
2. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) +5,3
2. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5) +1:09,9
4. Ranga Péter, Czakó Janek (Skoda Fabia R5) 1:39,4
5. Hadik András, Juhász István (Ford Fiesta R5) +1:51,7
6. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo) +1:55,2

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában