boon.hu video

2024.06.15. 19:27

Apák, akik a focimeccs helyett a versengést választották - képekkel, videóval

Apák napját tartottak a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában szombaton.

Pap Gyula

Versenyben az apukák

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

„Egy mély árok állja utunkat. Egy kidőlt fa éppen átdőlt rajta, így át tudunk menni. Csakhogy a vihar, ami kicsavarta a fát, a szemközti fán lévő fészekből kifújt egy madártojást. Szerencsére nem tört el. A feladat nem csak átjutás, hanem, hogy óvatosan visszavigyük a tojást a fészekbe. Apa a pallón egyensúlyozva, kezében egy kanállal át kell vigyen egy ping-pong labdát és el kell helyeznie a fészekben. Ha a labda leesik, újra kell próbálkoznia. Ezt követően a gyermek is átjöhet óvatosan egyensúlyozva.” Ez csak egy feladat a tíz közül ami a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában tartott apanapon várta a vendégeket. 

Ügyességi játékok várták az apákat
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Tapasztalat és tudásátadás

- Volt egy pici bizonytalanság bennünk, hogy a délutáni focimeccs miatt nem volt szerencsés az időzítés, de a vendégeink rácáfoltak, várhatóan összességében mintegy száz család jön el és vesz részt a programokban – prognosztizálta Jakubinyi László az alapítvány elnöke még délelőtt. A szakirodalom szerint a keresztény Európában ünnepelték az apák napját nem ilyenkor, hanem Szent József napján. Van egy ilyen ősi tradíció, hogy az apáknak is van feladata, mint családfenntartó, de hát mindig úton vannak, dolgoznak, ezért figyeljünk rájuk is egy kicsit. Tíz éve van hivatalosan Magyarországon is ez az ünnep, mely igazodik a nemzetközi trendhez – tudtuk meg. Arra próbálunk fókuszálni, hogy az apa-gyerek idő az legyen minőségi. Van egy kalandtörténet, hogy ellopták a mosolyt és most vissza kell varázsolni, a feladatok megoldása végén pedig meglepi ajándék vár az apákra. Az az érdekes, hogy a látogatók fele csak apa-gyerek volt tehát nem jött anyuka, meg láttunk néhány anyukát akinél látszott, hogy „elhozta apát” – osztotta meg tapasztalatait portálunkal.

Ez nekünk is egy teljesen új koncepció amit ezt követően igyekszünk majd tovább építeni. Melynek vannak edukációs és ügyességi részletei. Számunkra nagyon fontos, hogy itt vannak a fogyatékos fiatalok és ők is részt vesznek ebben, egy-egy állomást megtanultak működtetni

 – hívta fel a figyelmet a szakember.

Szenzációs feladatok

Laci István egy ismerőstől hallott a programról hétéves Nimród kisfiával érkezett. Véleménye szerint szenzációsak, változatosak a feladatok Nimród lelkesedése a megfejtések iránt átragadt papájára is és különösen tetszik neki az, hogy nemes célt szolgálnak a részvétellel. Ami őt illeti teljesen hidegen hagyta a focimeccs egyáltalán nem befolyásolta a programválasztásukat. 

Két barát apuka Sándor és Ferenc anyukákkal és három gyerekkel érkezett, az alpakáknál értük utol őket. Nagyon tetszettek nekik a most már bunda nélkül „nyári szerelésben” legelésző kedves állatok és különösen az aratott sikert, hogy a kezükből tudták etetni őket kicsit óvatoskodva. Már majdnem az összes programot végigjárták és várakozóan tekintettek a meglepetés ajándék felé, de sajnos nem árulhattuk el nekik. Így a biztos ajándék maga ez a nap volt számukra – úgy vélték.

További videós tartalamkért keresd fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában