Siker

2024.03.16. 11:30

Ők azok, akik csúcsteljesítményt produkáltak a felvételin

Vannak, akik nem bízták a véletlenre. Három olyan diákot is találtunk, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a felvételin a Herman Ottó Gimnáziumban.

Répássy Olívia

Van mért örülniük a Bereznay ikreknek

Fotó: olvasó

Söderberg Kajsa a kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskolából felvételizett a Herman Ottó Gimnáziumba.  

Söderberg Kajsa a kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskolából felvételizett a Herman Ottó Gimnáziumba
Fotó: olvasó

"Nyolcadikos vagyok. Azért jelentkeztem a Hermanba, mert családunk szinte minden tagja oda járt generációk óta, és nagyon jókat hallottam róla, kiváló eredményekkel büszkélkedhet az intézmény. Mindvégig kitűnő tanuló voltam, pedig nem tanulok sokat, az órákat viszont nagyon komolyan veszem, figyelek és jegyzetelek éppen azért, hogy otthon már ne kelljen sok időt töltenem a tanulással. Matematikából az írásbeli és a szóbeli is maximális pontos lett, míg magyarból ejtettem pár hibát, az viszont soha nem volt az erősségem, mint ahogy a biológia sem, bár mindkét tantárgyat szeretem. De mivel építészmérnök szeretnék lenni, matek szakra jelentkeztem a Hermanba"

 – mondta a kislány.

Komoly jövőképük van 

Bereznay Dóra a testvérével együtt nyolcosztályos képzésre jelentkezett a Hermanba.  

"Most a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolába járok, általában színötös vagyok, de természetesen nekem is becsúszik néha rosszabb jegy. Olyan tantárgyam nem volt, ami nehézséget okozott, mindegyiket nagyon szeretem, közülük legjobban a magyart, a rajzot és a környezetet. Már szeptembertől készültem a felvételire, ahol írásbelin 90 pontot kaptam, a szóbelin pedig 18-at és 18,5-öt. Az a tervem, hogy állatorvos leszek, ehhez éppen kell a környezet"

 – mondta a kislány, akinek ikertestvére maximum pontot ért el a szóbelin 86 pontos írásbelije mellett.  

Bereznay Dóra és Balázs
Fotó: olvasó

"Én is színötös kossuthos vagyok, aki már tanév eleje óta készülök a felvételire. Szerintem az írásbeli nehezebb volt, mint a szóbeli. A tantárgyak közül nincs olyan, amit ne szeretnék, kiemelkedő a matematika és az informatika, ezzel szeretnék majd foglalkozni felnőtt koromban. Számítógépes szakemberként egy Microsoft pontot szeretnék létrehozni Magyarországon"

 – nyilatkozta Bereznay Balázs.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában