Nem semmi...

2024.03.12. 14:20

Ennyi munkája volt a Városgazdának a Kocsonyafesztivál alatt

Miskolc - Az idei évben is több százezer embert vonzott Miskolc belvárosába a Kocsonyafesztivál, és amint azzal számolni lehetett, ez a tömeg jelentős mennyiségű szemetet hagyott maga után.

Hétfőn már javában bontották a fesztivál bódéit

Fotó: Bujdos Tibor

Az önkormányzat a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t bízta meg azzal, hogy gondoskodjanak a fesztivál során keletkezett szemét összegyűjtéséről és elszállításáról. A Városgazda folyamatosan takarított, pénteken 14.00- 22:00 óra között 15 fő, majd szombaton és vasárnap is reggel 6.00-tól és 14.00-tól két műszakban, 20-20 fő takarító folyamatos jelenléte biztosította azt, hogy a szemét ne lepje el forgalomnak leginkább kitett helyszíneket. A fesztivál ideje alatt hatalmas mennyiségű hulladék gyűlt össze, és a hétfői tisztázó takarítással együtt – ami a faházak lebontásakor keletkezett, a hétvégihez képest jelentéktelen mennyiségű szemét összegyűjtését jelentette -, összesen 145 köbméter hulladékot szállítottak el. Az esetek 99 százalékában ételcsomagolás, szalvéta, műanyag flakon és alumínium doboz halmozódott fel az utcákon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában