Időjárás

2024.01.18. 07:00

Nagy bajban lesznek a frontérzékenyek csütörtökön

Az elmúlt napokban már megszokhattuk a reggeli és esti mínuszokat, azonban csütörtökön jön egy nagy változás.

Tiszlavicz Luca

Forrás: Shutterstock

Szerdától enyhülés kezdődik, csütörtökön itt a tavasz, pénteken pedig visszatér a tél. Aki érzékeny az időjárásra, annak fel kell készülni ezekre a napokra. Bár az elmúlt időszakban talán már megszokhattuk a mínuszokat, most egy kicsit fellélegezhetünk.

„Egy erőteljes délnyugati áramlás alakul ki fölöttünk.” – tudtuk meg Kovács Attila meteorológustól, a HungaroMet Nonprofit Kft. miskolci munkatársától.

Péntektől visszajön a hideg

,,Ezzel az áramlattal érkezik az eddigieknél jóval enyhébb levegő, amelyhez csapadék is társul. Átvonul felettünk egy légörvény, ennek a meleg oldala szállítja fölénk ezt az igen enyhe levegőt csütörtökön, Ahogy tovább vonul az örvény, a másik oldalára kerülünk és a hátoldalán péntektől ismét megjön a hideg levegő. Úgy néz ki, hogy az elkövetkező hetekben is marad ez a változékony időjárás. Lesz még ilyen enyhébb, melegebb nap, ami normális és benne van a légkörnek a működésében, itt a mi éghajlatunkon – tette hozzá a meteorológus.

Elmondta még, hogy akik érzékenyek a frontra, azoknál fáradékonyságot, aluszékonyságot, nyomottságot okoz majd. Ezért érdemes még jobban odafigyelni például a vezetésnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában