Kígyózó sorok

2023.12.20. 17:31

Ünnepi bevásárlás: a hús, a hal fogy a legjobban

Sokan a karácsony előtti utolsó hétre, napokra időzítik a karácsonyi menü alapanyagainak megvásárlását.

Tiszlavicz Luca

A halas előtt meglehetősen sokan állnak sorba

Fotó: Ádám János

Kígyózó sorok a hal, a hús és a savanyúságokat áruló pultok előtt a miskolci Búza téri piacon. A sürgésben-forgásban sikerült megtudnunk a húsrészleg egyik eladójától, hogy  idén a karaj és a kacsacomb fogy a legjobban.
„Karácsonyra általában halat szoktam vásárolni a halászléhez, amihez pontyot és vegyes keveréket választok, sűrítményt is veszek, és ha minden jól alakul, ikrát, halmájat és egy pár harcsaszeletet is hazaviszek. De mellette természetesen elkészül a töltött káposzta és a bejgli is” - mondta el portálunknak Szántai Józsefné, aki éppen a halpult előtti sorban várta – meglehetősen hosszú sor kígyózott – hogy ő következzen. ,,Ilyenkor többet költök a karácsonyi menü és az ajándékok miatt, de szerencsére van egy unokám, akinek szívesen vásárolok.”

Akadt azonban olyan is, aki csak apróságokat vett ma délelőtt, ugyanis az ünnepeket nem otthon tölti, illetve olyannal is sikerült beszélnünk, aki ebben az időszakban nem a piacot, hanem a bevásárló központokat részesíti előnyben, így a piacon csak nézelődött. Termékekből van elegendő,  az árakban viszont meglehetősen nagy a szórás, így érdemes szétnézni, hogy a pénztárcánknak megfelelő árut vásároljuk meg.

Gyorsan fogy a tojás

Sokan a karácsonyi ebéd, sütemény alapanyagait igyekeznek beszerezni ilyenkor. Volt olyan árus, aki nem vette még észre, hogy többen vásárolnának zöldséget, gyümölcsöt, hiába közeledik az ünnep. Tapasztalatai szerint ezeket inkább a karácsony előtti utolsó 1-2 napban szeretik beszerezni a vevők.
Ami viszont feltűnt számunkra a sétánk során, hogy a tojás nagyon gyorsan fogy. 

„Ami eddig a legjobban fogyott nálunk, az a káposzta és a tojás, de sárgarépát, paprikát és paradicsomot is jócskán adtunk már el. Ezen a héten már sokkal nagyobb a forgalmunk, mint eddig volt, és valószínű, nagyon sokan jönnek a hétvége felé is” - mondta el Molitorisz Gréta árus.
A hagyományos cikkek mellett a karácsonyfák száma is jelentősen csökkenni kezdett az elmúlt héthez képest, de van még választék, szaloncukorból, díszekből is széles még a kínálat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában