Miskolc

2023.10.22. 07:00

Katasztrófa. A legtöbben így minősítették az új MVK-menetrendet

Megkérdeztük az olvasókat és a legtöbben elégedetlenek azzal, ahogy október 14-e óta járnak Miskolcon a buszok és a villamosok.

Szaniszló Bálint

A villamosmegállóban hömpölygött a tömeg a reggeli csúcsforgalomban

Fotó: Bujdos Tibor

Egy hét telt el azóta, hogy bevezették Miskolcon az új autóbusz és villamos menetrendet. Az első olyan alkalom volt, amikor a miskolci autóbusz és villamos menetrendet nem a város közösségi közlekedéséért felelős MVK Zrt. készítette, hanem a város polgármesteri hivatala berkeiben életre hívott Közlekedésszervező Osztály. A város közgyűlése is tárgyalt az október 14-én, szombaton életbe lépett új menetrendről. A készítői azt mondják, az új menetrendet a növekvő utasszámok és az egyre magasabb szolgáltatási szint iránti törekvés indokolta.

Ezt mondta a többség 

A bevezetés óta elteltr annyi idő, hogy megkérdezzük a Boon.hu olvasóit, hogy mi a véleményük a változásokról. 

Az 1321 válaszadó 46 százaléka egyszerűen katasztrófának minősítette a változásokat. A válaszolók 25 százalékát tette ki azok aránya, akik, azt mondták lehetne jobb is az MVK új mentrenje, 7 százalék állította azt, hogy a régi menetrend jobb volt., azaz összességében 78 százalék az elégedetlenek aránya. A változásokat nagyon jónak tartók aránya mindössze 22 százaléknyi.

Brutális tévedés 

A menetrendváltozásról szóló cikkeinkhez nagyon sokan fűztek kommenteket, amelyek döntő többségében elégedetlenségüknek adtak hangot olvasóink. 

Azt gondoltam, az előző menetrendhez képest már rosszabb nem lehet! Brutálisan tévedtem... 

- írta egyikük. Másik komment így szólt: 

Rosszabb, mint volt, pedig azt hittem rosszabb már nem lehet. Ezért kár volt az embereket felcsigázni, hozzáértés nuku...

Egy újabb hozzászóló így fogalmazott: 

Az ember azt gondolná, hogy ami eddig volt, annál csak jobb lehet, de már elveszett az a kis bizalom is, amit valaha tápláltam...

Egyszerűbb lett volna ha sűrítik a járatokat, most jól megvariálják új buszokkal, új útvonallal

- fogalmazott egy hozzászóló. Másik úgy látja, azokon a részeken ahol eddig is ritkán jártak buszok onnan kivettek még több járatot és tettek be a fő vonalakra. 

De ez a közlekedés így elviselhetetlen. Ráadásul a menetrendben feltüntetett járatok nem is közlekedtek: 4-ből 2 nem jött, 2 pedig hamarabb érkezett. Katasztrófa!

Ide és oda pakolgattak 

Konkrét problémákkal is foglalkoznak a kommentelők: 

Korábban volt 1A, majd lett 1 B. Jelenleg maradt az 1. Nem elég gyakori járat sajnos. A Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között gyalog vagy roller marad. Esetleg a villamos? 

Összepakolva a 101B és 1B-s 101Bs-nek, az 1B megszüntetve, így kettőből egy járat lett. No de micsoda menetrenddel...

A 29-es buszjárat eddig is ... volt, most csak 2-szer annyi időt kellessz várni rá, szuper, a 35-ös busz egymás hátán áll a Centrumnál csúcsidőben.  De ahová egyfajta buszjárat van (29), arra miért is kellene több járat, sőt még annak az egynek a menetidejét is meghosszabbítsák, fél Miskolcon fog csak járni, zseni aki ezt kitalálta.

Hát csak gratulálni tudok annak, aki kitalálta hogy a 29 busz a Hideg soron megy le majd az avasról. Aki korán megy dolgozni, először jusson fel a kilátóhoz hogy fel tudjon szállni.

Csak lestünk, hogy a 3/a busz 10-15 fős kicsi jármű jött. Ennél kisebbet nem láttam. Vicc a közlekedés...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában