Pipics Fesztivál

2023.05.14. 10:36

Megmutatták a természet csodáit Mezőkövesden

Első alkalommal szervezték meg a Pipics Fesztivált, avagy a természet csodája című madarak és fák napi programot Mezőkövesden.

több program is kapcsolódott a fesztiválhoz

Fotó: MÚ

A mezőkövesdi fesztiválon a szervezők, a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete, a Matyó Kertbarát Egyesület és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. nevében Csirmazné Cservenyák Ilona, a MAME elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd pedig dr. Jakab Orsolya jegyző nyitotta meg a rendezvényt.

„Mi, emberek ennek a nagy egésznek, egy pici része vagyunk. Megcsodáljuk a fákat, a bokrokat, meghallgatjuk a madarak énekét, és elgondolkodunk azon, hogy milyen természeti kincsek között is élünk, amelyeket mi csak kölcsön kaptuk az elődeinktől. Fontos, hogy ezt a jövő nemzedékben is tudatosítsuk, feladatunk, hogy megőrizzük ezeket az értékeket és sértetlenül továbbadjuk” – emelte ki a madarak és fák napi program kapcsán dr. Jakab Orsolya.

Elsőként megnyitották Murányiné Klucsik Mária Judit „Időtlen pillanatok” című képzőművészeti kiállítását, majd két, a madarak és fák napjához kapcsolódó előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Elsőként dr. Csörgő Tibor ornitológus, az ELTE titkára mesélt a tanzániai madarász-útról, majd pedig a Bükk-hegység természeti értékeit mutatta be a résztvevőknek Juhász Róbert, a Bükki Nemzeti Park nyugalmazott munkatársa.

A rendezvényhez kapcsolódóan rajzversenyt is hirdettek, melyre 100 alkotás érkezett be. A pályamunkákat a Rendezvényközpont hátsó termében tekinthették meg az érdeklődők. A beérkezett műveket Murányi József művésztanár, Laczkó Pető Mihály festőművész, Hajnerné Tóth Ágnes, a Mezőkövesdi Járási Hivatal munkatársa, valamint Dobó Józsefné, a Polgármesteri Hivatal volt dolgozója értékelte.

Mindezen túl a nap során társasjátékkal és kézműves foglalkozással várták a kicsiket és nagyokat a Rendezvényközpontban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában