Program

2023.05.28. 09:00

Identitáserősítő rockfesztivál Mezőkövesden

Motorkiállítással, koncertekkel és gyerekprogramokkal is várták az érdeklődőket Mezőkövesden rendezett Rockfesztiválon. Az esemény a Harley Davidson Open Road Tour egyik állomása volt.

PN

A Zenegép együttes is fellépett

A program már május 18-án elkezdődött, amikor az idei évben 120 éves amerikai márka szerelmesei közösen pattantak nyeregbe, hogy felfedezzék Magyarország tájait. A túra résztvevői a rendezvény ideje alatt érkeztek meg Mezőkövesdre Egerből.

„Ez a  rendezvény része a Vármegyei Önkormányzat identitáserősítő programsorozatának. Hogyan lehetne másképp megmutatni ezt az identitást, mint egy jó hangulatú, minden korosztályt megszólító rendezvénnyel. Ez a fesztivál megmutatja a zenén, az itt lévő embereken keresztül identitásunk egyik fontos elemét, a borsodiak szabadságszeretetét és életérzését”– mondta egyebek mellett Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Tállai András országgyűlési képviselő elsőként Zsóry Lajosról osztotta meg ünnepi gondolatait. Beszélt a területen végzett fúrásokról és a rendkívül értékes gyógyvízről, röviden méltatta Zsóry Lajos tevékenységét.

Dr. Fekete Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a vármegyei közgyűlés Mezőkövesdet választotta a Rockfesztivál helyszíneként. 

A rendezvényen fellépett a Buborék Együttes, az interaktív előadásban felcsendült az Érik a szőlő és a Tavaszi szél vizet áraszt című dal. A Zenegép Zenekar saját dalokat és feldolgozásokat is eljátszott, elhangzott például a Quimbytől az Autó egy szerpentinen, valamint Demjén Ferenc slágere, a Darabokra törted a szívem. A színpadi programot a Jazztelen zenekar koncertje zárta, előadásukban saját dalok mellett felcsendültek többek között Jimi Hendrix, Hobo, Tátrai Band és KFT slágerek is. Ezt követően az estét rock utcabál zárta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában