Miskolc

2023.05.09. 16:00

Világsztár a Diósgyőrfeszten! (videó)

Visszatér a sörfesztiválok családias hangulata a DVTK Stadionba.

PGY

Visszatér a sörfesztiválok családias hangulata a DVTK Stadionba.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Melinda Nagy

A programban a hazai zenei élet legnépszerűbb előadói, zenekarai vonulnak fel.

Számos évforduló adhatja az apropóját - az idén öt éves a DVTK Stadion és éppen ötven éve, hogy az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának -, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén, és mi ezen szeretnénk változtatni. Korábban voltak többnapos fesztiválok a városban, például a Népkertben a sörfesztiválok, amelyek megmozgattak kicsiket és nagyokat, egyéneket és baráti társaságokat egyaránt, de mára már ilyenre nem tudunk példát mondani és nem szeretnénk, hogy ez a város fesztivál nélkül maradjon – fejtette ki Orosz Gábor a fesztivál igazgatója. Ezért június 2-án és 3-án igazi újdonságként, exkluzív helyszínen, a legnagyobb hazai sztárokkal és a Lost Frequencies-zel a belga világsztár DJ-vel mutatkozik be a Diósgyőrfeszt a DVTK Stadionban.

Miénk a pálya!

A programban a hazai zenei élet legnagyobb sztárjait vonultatják fel. Június 2-án, pénteken a Honeybeast koncertjével indul a program, majd a TNT, Rúzsa Magdi és a Hooligans fellépését élvezheti a közönség. Másnap pedig Paulina, BSW, Wellhello koncertek lesznek, a legnagyobb durranás a végére pedig a világhírű belga DJ, a Lost Frequencies fellépése, aki lélegzetelállító látvánnyal és show-val érkezik Diósgyőrbe. A helyszín azért is fontos, mert a - 2018-ban az év stadionjának választott - DVTK stadionban még élőzenei koncert nem volt, és ez az impozáns épület a környezetével remek hátteret ad egy nagyszabású rendezvényhez. Először lehet „miénk a pálya", ahogy ezt a fesztivál alcímében is megfogalmazták. Különleges zenei-és közösségi élményt, fantasztikus látványt, igazi fesztiválhangulatot kínálnak, a stadionból fesztiválhelyszínt varázsolnak, rengeteg pirotechnikai és lézershow elem is színesíti majd programokat. Ekkora színpad, LED falak és ilyen látványelemek korábban nem voltak láthatóak még a vármegyében, de emellett több kiegészítő programmal is készülünk – jelezte a fesztiváligazgató. A két napon, aki kilátogat a fesztiválra, az a zenei élvezeten kívül gasztroélményekkel is gazdagodni fog, de programok nem csak a stadionban, hanem a stadion körül is lesznek, amelyek kisebbeket és nagyobbakat, egész családokat egyaránt vonzanak majd – tette hozzá. További információk a www.diosgyorfeszt.hu oldalon találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában