Interjú Rúzsa Magdival

2023.05.22. 07:00

Dupla telt ház után Diósgyőrfeszt

Kisgyerekkorától énekel 19 éves korában érte el első igazán meghatározó sikerét a zentai Farsangi Ki Mit Tudon és zenekari múltja is van ebből az időből.

PGY

Rúzsa Magdi - aki nem sokkal egy dupla teltházas Aréna koncert után látogat Miskolcra - az egyik legjobban várt sztárfellépője a 2023 június 2-i Diósgyőrfeszt programjának, ebből az alkalomból kérdeztük.

Mikortól kezdett foglalkozni dalszerzéssel, szövegírással?

Az első saját dalom az Aprócska blues 18 éves koromban készült. A célom az volt, hogy a saját dalaimat énekelje velem a közönség a koncerteken, és ez teljesült.

A Megasztár győzelem után tovább ívelt felfelé a karrierje koncertek és az Eurovíziós Dalfesztivál részvétel, melyek a meghatározó élmények ebből az időszakból?

Minden mérföldkő fontos az ember szakmai karrierje szempontjából.

Jött az arany majd a platinalemez az önálló estnek is nagy sikere volt, mennyiben más műfaj ez mint a koncertfellépés?

A megjelenő albumok magas példányszámban fogytak el, az arany és platinalemezek inspirálják az embert a további alkotásban. Az önálló est a Pesti Színházban  6 évadon keresztül teltházas sikereket hozott. A közönség nagyon közel van a színpadhoz, egy teljesen más szituáció, mint egy pop-rock koncert, sok  tapasztalatot szereztem, nagyon szerettem az előadásokat.

 

Pályáját kísérik a neves művészekkel való együttműködések, közös turnék. Mit adtak ezek a fellépések, mit tanult például Presser Gábortól?

Hatalmas dolog az életemben, nagyon sokat tanultam, tanulhattam, munkáról, kitartásról a végtelenségig sorolhatnám mi mindent kaptam.

Hogyan kötődik a sporthoz, hogyan találták meg a sport témájú szerzemények, felkérések?

A sport mindig központi szerepet töltött be az életemben, kézilabdáztam, futottam. A sport fontos az erőnlét szempontjából.

Sokak érzéseit fejezte ki a pandémia idején megjelent dalok, hogyan segített az ének ezen időszak túlélésében?

A zene segít kifejezni az érzéseinket, ebben az időszakban meghatványozódott az emberek zene iránti vágya.

Gyermekei születése alatt is komponált milyen újabb inspirációt ad az immár nagy család?

Nagy örömmel tölt el, hogy a legújabb dalom fogadtatása pozitív volt, egészen a slágerlisták élére jutott fel.

A teltházas dupla Aréna koncert is egy mérföldkő pályáján, hogyan emlékszik vissza erre a friss élményre?

Nagyon nagy dolognak élem meg, hogy a gyerekek születése után dupla telt házas Aréna koncerttel tudtam igazán visszatérni a színpadra. Ez egy fontos visszajelzés, hogy jó úton haladok.

Miskolcon is óriási érdeklődéssel várja a közönség, a rajongói, milyen érzésekkel érkezik, milyen kötődései, emlékei vannak a várossal kapcsolatban és milyen programmal készül a Diósgyőrfesztre?

Miskolcon többször volt már koncertünk, nagyon jó közönség fogadott mindig. Észak Magyarország első nagy stadionban rendezendő fesztiválja lesz,  amire a tőlem megszokott különleges látvánnyal és hangulattal érkezünk. A koncerten a közönség által ismert slágerek és természetesen az új dalunk, az Elmegyek is hallható lesz. Találkozunk június 2-án a DVTK Stadionban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában