Nagy buli lesz!

2023.04.27. 18:31

Világsztár a Diósgyőrfeszten a DVTK Stadionban

Június 2-án és 3-án igazi újdonságként, exkluzív helyszínen, a legnagyobb hazai sztárokkal és egy belga világsztár DJ-vel indul útnak a Diósgyőrfeszt.

UA

Lost Frequencies lesz a sztárfellépő

Fotó: AFP

A fesztiváligazgatót, Orosz Gábort kérdeztük.

Mi az apropója az eseménynek?
Apropót keresni a legkönnyebb és találunk is, jelen esetben többet is. Az idén 5 éves a DVTK Stadion, és éppen 50 éve az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén, és mi ezen szeretnénk változtatni. Korábban voltak többnapos fesztiválok a városban, amelyek megmozgattak kicsiket és nagyokat egyaránt, de mára már ilyenre nem tudunk példát mondani, és nem szeretnénk, hogy ez a város fesztivál nélkül maradjon.

Milyen megfontolásból esett a DVTK Stadionra a helyszínválasztás?
A helyszín azért is fontos, mert az idén öt éves - 2018-ban az év stadionjának választott - DVTK stadionban még élőzenei koncert nem volt, és ez az impozáns épület a környezetével nagyon adja a lehetőséget egy nagyszabású rendezvényhez. Először lehet „miénk a pálya", ahogy ezt a fesztivál alcímében is megfogalmaztuk.

Kik lesznek a fellépők?
A hazai zenei élet legnagyobb sztárjait szeretnénk felvonultatni. Június 2-án, pénteken a Honeybeast koncertjével indul a program, majd a TNT, Rúzsa Magdi és a Hooligans fellépését élvezheti a közönség. Másnap pedig Paulina, BSW, Wellhello koncertek lesznek, a legnagyobb durranás a végére pedig a világhírű belga DJ, a Lost Frequencies fellépése, aki lélegzetelállító látvánnyal és show-al érkezik Diósgyőrbe.

Mit ígér a fesztivál?
Különleges zenei-és közösségi élményt, fantasztikus látványt, igazi fesztiválhangulatot, hiszen a stadionból fesztiválhelyszínt varázsolunk, nagyon sok pirotechnikai és lézershow elem is színesíti majd programokat. Ekkora színpad, LED falak és ilyen látványelemek korábban nem voltak láthatóak még a vármegyében, de emellett több kiegészítő programmal is készülünk.

Orosz Gábor fesztiváligazgató

Mondana példákat?
A két napon, aki kilátogat a fesztiválra, az a zenei élményen kívül gasztroélményekkel is gazdagodni fog, de programok nem csak a stadionban, hanem a stadion körül is lesznek, amelyek kisebbeket és nagyobbakat, egész családokat egyaránt vonzanak majd.

Milyenek a visszajelzések a programmal kapcsolatban?
Többnapos családi fesztivál évek óta nem volt Miskolcon, a nagyon sok pozitív visszajelzésből és biztató üzenetből arra következtetünk, hogy várják a miskolciak a rendezvényt. Az exkluzív helyszín, a fellépők, és a jó hangulat garantált. A jegyértékesítés már elindult, a legnagyobb kedvezményt biztosító early bird jegyek április 30-ig elérhetőek. Bízunk benne, hogy teltház lesz mindkét nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában