Kóbor kutya

2023.04.21. 10:30

Veszélyes ebet fogott be a rendészet Kazincbarcikán

A kutya más állatokra és az emberekre is veszélyes volt támadó magatartása miatt.

DA

Ő volt a befogott kóbor eb

Egy sok problémát okozó kóbor ebet fogtak be a napokban a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelői. A nagytestű, szürkés színű kutyát  április 17-én a Fő téri játszótér környékén látták meg járőrszolgálatuk során a közterület-felügyelők és filmbe illő akció keretében sikerült befogni – számolt be a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. – A kutya múlt hónapban elhunyt tulajdonosával szemben korábban már több eljárás is indult, miután a támadó magatartású eb veszélyt jelentett a közterületeken közlekedő állampolgárokra, de más állatokra is. Többször támadott és sebesített meg embereket, állatokat egyaránt, valamint a vadásztársaságok jelzései alapján veszélyeztette a külterületeken, erdőkben élő vadakat is.

Filmbe illő akció 

A befogás során az eb orvosi közreműködés mellett nyugtató injekciót kapott, amelynek hatása csak egy bizonyos idő elteltével jelentkezik. Így a mozgásban lévő állat egy belvárosi butikig jutott el, ahová a rendészek követték. Az üzletben a támadólag viselkedő állatot gyári befogóbottal sikerült megfékezni, és kihozni úgy, hogy nem történt személyi sérülés, valamint anyagi kár sem keletkezett. A Barcika Park Nonprofit Kft. a kóborló ebet a Borsod Állatvédő Alapítvány rudabányai telephelyére szállította. A kutya a továbbiakban egészségügyi rehabilitáción, valamint két hét hatósági karanténon fog átesni, ezt követően örökbe fogadható lesz – tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában