Brutális

2023.04.20. 15:37

Ilyen még nem volt: börtönbe küldik az ózdi állatkínzót

Részegen földhöz vágta az 5-6 hetes kölyökkutyát. A kutya elpusztult.

ÉM

Jogerősen letöltendő börtönt kapott az ózdi állatkínzó

Az Ózdi Járási Ügyészség bíróság elé állította a vádlottat az alábbi tényállás alapján: 2023. március 25-én 17 óra körül a férfi ózdi családi házuk udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett az édesanyjával a náluk tartott keverék szuka kutya és hat kölyke tartása miatt. A vádlott a szóváltás hatására indulatos állapotba került, majd felvette az udvaron az egyik 5-6 hetes, pitbull fajtajellegű kölyökkutyát, és azt szándékosan nagy erővel földhöz vágta, melynek következtében az állat elpusztult.

Megbánta tettét 

A bíróság a vádlottat – mint visszaesőt - állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 10 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki. 

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetést, azt a tényt, hogy cselekménye az állat pusztulásához vezetett, míg enyhítő körülményként a vádlotti beismerést és azt, hogy tettét megbánta. Az ítélet jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában