Nem válaszoltak

2023.04.24. 20:00

Titok, hogy Szarka Dénes mit dolgozik, és mennyiért

A Miskolc Holding elutasította adatigénylésünket a jobbikos képviselő munkájával kapcsolatban.

SZB

Szarka Dénes a miskolci közgyűlés ülésén

Fotó: Ádám János

Miután bejelentette a Jobbik miskolci elnöke, Szarka Dénes, hogy támogatja Veres Pál polgármestert – lásd keretes írásunk – a jövő évi önkormányzati választáson, az az információ jutott birtokunkba, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő vagyonkezelő cégtől, a Miskolc Holding Zrt.-től kapott állást. Nem állítjuk, hogy döntése és a megbízatása között van összefüggés, de arra kíváncsiak voltunk, hogy az önkormányzati cégnél mit dolgozik, és mennyiért.

A miskolci városháza sajtóosztályának ezzel kapcsolatban küldött levelünkre azt a választ kaptuk, hogy forduljunk a Miskolc Holding Zrt.-hez. Ezután elektronikus levélben fordultunk úgynevezett „közérdekű adatigényléssel” a Miskolc Holding Zrt.-hez. A következőket kérdeztük: Kapott-e és milyen állást, megbízatást a Holdingnál Szarka Dénes önkormányzati képviselő? Milyen munkát kell végeznie a megbízatás, munkakör keretében? Mekkora jövedelemmel jár számára ez a megbízatás, munkakör?

A Miskolc Holding Zrt.-től azt a választ kaptuk, hogy az igényelt adatok nem minősülnek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak, a kérdések személyes adatokat érintenek. Erre tekintettel a közérdekű adatigénylésünket elutasították.

Úgy tudjuk, üdültetési igazgató

Más forrásból úgy tudjuk, hogy a Veres Pált támogató Szarka Dénes üdültetési igazgatóként tevékenykedik a Miskolc Holding Zrt.-nél, és lényegében az önkormányzat gyerektáborát, gyerektáborait vezeti e minőségében. Az ezért a város tulajdonában lévő cégtől kapott jutattásairól továbbra sem tudjuk tájékoztatni olvasóinkat.

Veres Pál mögött

Mint ahogy portálunk elsőként számolt be róla, Veres Pál, Miskolc polgármestere február 3-án közösségi oldalán jelentette be, hogy a jövőre esedékes önkormányzati választáson újra indul a polgármesteri pozíció megszerzéséért, és ehhez számít az őt jelenleg is támogató politikai erők, illetve a tevékenységével szimpatizálók támogatására. Egy hónappal később Szarka Dénes a pártok közül elsőként hivatalosan bejelentette, a jelenlegi polgármester mögé sorakozik fel a jövő évi önkormányzati választáson. „Közösségünk értékelte az elmúlt négy év munkáját és eseményeit, az együttműködés eredményeit, ezek alapján döntöttünk úgy, hogy támogatjuk Veres Pált” – közölte akkor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában