Vizsgálat indult az ügyben

2023.04.14. 12:23

Megtalálták a lelőtt farkas jeladós nyakörvét

Búvárok hozták a felszínre.

BSZA

Fotó: Yair Leibovich

Több forrásból is úgy tudni, egyelőre csak a jeladós nyakörvét találták meg a Svájcból Borsodig vándorolt, majd itt valószínűleg lelőtt farkasnak. A tetemet nagy erőkkel keresik. Meg nem erősített információink szerint az elkövető a GPS jeladót tönkretette a nyakörvön, amit aztán a Hernádba dobott, de a rádiófrekvenciás jeladó tovább működött. Ez alapján találták meg a hatóságok a nyakörvet, amit egyes hírek szerint búvárok hoztak a felszínre. 
Az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkast vármegyénkben lelőtték, számolt be róla elsőként a boon.hu. A rendőrség szerdán információnkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Csütörtökön viszont az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a konkrét eset kapcsán azt közölte megkeresésünkre: természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában