Retro

2023.03.22. 08:00

Szűzies nők hasítékkal ellátott szoknyákban

Mit írt harminc éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1993. március 22-i számából tallózzuk, a cikkből kiderül, mi határozza meg a szoknyák hosszát. Harminc év távlatából elgondolkodhatunk, volt-e benne igazság.

A hosszú szoknyák divatjának idején

Fotó: Shutterstock, Ollyy

„A szoknyák akkor hosszabbodnak meg, amikor a tőzsdei árfolyamok esnek” – a tapasztalt divattervezők mondását az Észak-Magyarország 1993. március 22-i számából tallózzuk. A lap szerint ha ez igaz, akkor a jövő téli ruhakollekciók határozott jelzői a világméretű gazdasági pangásnak. A legtöbb párizsi és milánói divatház a múlt évszázadok viseletében keres menedéket, s ezzel együtt megteremti a 2000. év nőtípusát. Ez a típus már nem agresszív miniszoknyába és blézerbe öltözik, hanem légies, csaknem testetlen, szemérmes, de ugyanakkor fantáziadús, lágy és álmodozó megjelenésű – olvashatjuk utólag az akkori divat-előrejelzést, mely szerint 1994 telén a divatos hölgy egyébként kedve szerint a legkülönbözőbb egyéniséget öltheti fel. A szűzies puritán nő fekete nadrágot, hasítékkal ellátott szoknyát, hosszú vagy rövid mellényt, kabátkát, hatalmas körgallért és egész alakját beburkoló kabátot visel. A puritán viselkedéssel szemben állók ugyancsak feketében, átlátszó tüll felsőrészt és könnyű anyagból készült szoknyát hordanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában