Útfejlesztés

2023.03.23. 14:02

Eláruljuk, hány sávos lesz a Meggyesalja utca Miskolcon - fotókkal, videóval

A miskolci belvárosban épülő Dayka-ákötés új, alternatív elkerülő útként tud majd funkcionálni.

PN

Ez az útszakasz három sávos lesz a Meggyesalja utcán

Fotó: SZB

Igaz, hogy háromsávosra tervezik bővíteni a vármegyeszékhely egyébként is keskeny Meggyesalja utcáját? – kérdezték olvasóink annak kapcsán, hogy javában építik a miskolci belvárosban a Dayka Gábor utca meghosszabbítását, amely éppen a Meggyesalja utcáig tart majd. 

A kérdést továbbítottuk a miskolci városháza sajtó osztályának. A válaszból kiderül, hogy a hír részben igaz. Mint írják, a szélesítés lényegében csak azt a részt érinti, ahol a Dayka-átkötés csatlakozik a Meggyesalja utcához. 

Mint a Boon.hu több alkalommal foglalkozott vele, a Dayka Gábor utcát a Petőfi utcai csomópontból indulva meghosszabbítják a Meggyesalja utcáig, így a Rácz György út forgalomcsillapítása érdekében. A Meggyesalja utca útburkolatát az érintett szakaszon kiszélesítik 2 forgalmi sávról 3 forgalmi sávosra úgy, hogy mindkét oldalon megmarad a gyalogos járda. A fejlesztés során az érintett jelzőlámpás csomópontokat is átépítik.

Forgalomelterelő szerepe lesz

A projekt célja a fenntartható városi közlekedésfejlesztés alapján megfogalmazott forgalomcsillapítás, közlekedésbiztonság, akadálymentesítés megvalósítása, amely keretében útátépítés, bontás, forgalomtechnikai beavatkozások, zöldterület-fejlesztés, forgalmi rend átalakítás, valamint meglévő útfelületek felújítása, akadálymentesítése történik – áll a válaszként megjelölt oldalon.

A projekt várható befejezése 2023. szeptember 30.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában