Beruházás

2023.03.20. 14:00

Költségesek lehettek a miskolci forgalomcsillapítók

A korábban meghekkelt forgalomcsillapítók a jegyző szerint útépítési engedéllyel jóváhagyott és engedélyezett terv alapján készültek el.

Az eredetileg forgalomcsillapítására hivatott akadályokat az út szélére helyezték át, amelyet korábban többen esztétikátlannak neveztek. Alig pár hete jelent meg egy bejegyzés, egy szokatlannak tűnő forgalomcsillapítóról a Kondor utcában.

Fotó: Bujdos Tibor

Alig pár hete jelent meg egy bejegyzés, egy szokatlannak tűnő forgalomcsillapítóról a Kondor utcában. A forgalomcsillapító eredetileg azért készült, hogy az autósokkal betartassák a 30 kilométer/órás sebességkorlátozást az utcában. 

A boon.hu információi szerint, az érintett útszakaszon korábban rendszeresen a megengedett sebességet meghaladva hajtottak az autósok. A Kondor utcán, a közúttal párhuzamosan kerékpáros nyomvonal is van felfestve, így az autósok mellett a biciklisek is gyakran használják az érintett útszakaszt, akiknek a biztonságos közlekedését is hivatott védeni a forgalomcsillapító. Akkor kérdéseket tettünk fel a városháza sajtóosztályának, a szokatlannak tűnő forgalomcsillapítóval kapcsolatban, akik szűkszavúan válaszoltak, így közérdekű adatigénylést nyújtottunk be, hogy meg tudjuk a forgalomcsillapító keletkezésének körülményeit. 

Korábban írtunk róla, hogy az akadályokat az útról ismeretlen körülmények között eltávolították, így csak a felfestés maradt meg a forgalomcsillapítóból, a fizikai akadály azonban nem. 

Egy elem árát továbbra sem tudjuk

Ugyan eredetileg arra lettünk volna kíváncsiak, hogy mennyibe került a Kondor Béla utcára kihelyezett forgalomcsillapító, de azt nem tudtuk meg, hogy egy-egy ilyen akadály mennyibe kerül, azonban azt igen, hogy a beruházás összköltség közel 42 millió forintra rúg, amely nem csak a Kondor utcában található forgalomcsillapítót foglalja magába – írta dr. Ignácz Dávid Miskolc jegyzője. Azt is hozzátette: a projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg. Arra is rámutatott, hogy cikkben említett sebességkorlátozó; útépítési engedéllyel jóváhagyott és engedélyezett terv alapján készült el. Azt is leírta, hogy az Andor utcai kerékpárút mentén fordulnak még elő ilyen sebességcsökkentő elemek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában