Ünnepvárás

2022.12.02. 17:30

Miskolci adventi villamos: nagyon vigyázunk rá, mert sajátunknak érezzük! (fotókkal, videóval)

Miskolc egyik nevezetessége lett az ünnepi járat, amelyet tavaly is Európa legszebbjének választottak.

Petri Nóra

Advent első vasárnapján indult útra a miskolci adventi villamos

Fotó: Ádám János

Volt idő, amikor annyi minden megújult a szerelvényen – amelyek többsége ma is díszíti a villamost –, hogy még a járat elindulása előtt is sok dolgos kézre volt szükség ahhoz, hogy minden tökéletes legyen. 

- Nagyon szívesen emlékszem vissza azokra az időkre, amikor nagy energiákat fektettünk abba, hogy úgy nézzen ki, ahogyan most is ismerjük az adventi villamost – emlékezett vissza Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója. - Annyira magunkénak érezzük ezt a járművet, hogy hajlandóak voltak a kollégák is áldozatot hozni érte, késő éjszakába nyúlóan is maradtak, majd másnap hajnalban is bejöttek, hogy az a csoda kigördülhessen, amit mi megálmodtunk – tette hozzá.

Az adventi villamos belföldön és külföldön is egyre nagyobb ismertségre tett szert az elmúlt több mint 10 évben. 

- Már nyáron felhívtak a szállásfoglaló portálok, hogy lesz-e adventi villamos, mondván, hogy téli szállásfoglalásaik vannak függőben emiatt – mondta Gadnai-Bodnár Éva. - Nagyon örülünk annak, hogy turistalátványossága és nevezetessége lett Miskolcnak, ami miatt hajlandóak ideutazni is az érdeklődők. Ezzel is népszerűsítjük Miskolcot! - tette hozzá.

- Most már azt halljuk, hogy ez Miskolc villamosa, az országos médiában pedig már úgy mondják, hogy „az adventi villamos”, és mindenkinek erről a mi villamosunk jut eszébe! Úgy gondolom, hogy ettől nagyobb érték nem kell, hogyha ezt meghalljuk, akkor mindenki ugyanarra gondol az egész országban – emelte ki az operatív igazgató.

A közlekedési vállalatnál régóta azt tapasztalják, hogy az utasok is nagy becsben tartják Miskolc ünnepi szerelvényét. 

- Jó néhány éve nem történik olyan, hogy akár csak egy gömböcske is eltűnne a villamosról, annyira vigyáznak rá az utasok, mintha a sajátjuk lenne - árulta el  Gadnai-Bodnár Éva.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában