Lövészárkok lövészárkok hátán

2022.12.12. 07:00

Így néz ki most, amit jó fél éve még miskolci repülőtérnek neveztek

Megkezdődött a volt miskolci repülőtér területének előkészítése, hogy ipari parkot alakítsanak ki a helyén. Aki arra jár, munkagépek, szállítójárművek hadrendjét találja és árkokat, árkok hátán.

Szaniszló Bálint

A miskolci repülőtér sorsának lényegében a miskolci közgyűlés még 2021 október 7-én megtartott ülésének 2. napirendi pontja adott végső irányt. Az alapján mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a repülőtér megszűnik, helyén a terület vagyonkezelője, a Miskolc Holding Zrt. – a megfogalmazás szerint – „a szomszédos Mechatronikai Ipari Park bővítési területét szeretné kialakítani és lehetőséget biztosítani kereskedelmi-szolgáltató gazdasági zóna kialakítására”.

Ahogy az indokokról még fogalmaztak: „A Mechatronikai Ipari Park területének növelésével szeretnék olyan üzemek letelepedését elősegíteni, amelyek kereskedelmi-szolgáltató tevékenységet folytatnak. Ez a szándék összhangban van a város hosszú távú fejlesztési céljaival, valamint igazodik a valós piaci helyzethez.” A célok eléréséhez a területet a közgyűlés kiemelt fejlesztési zónává nyilvánította.

Újra tárgyalnak róla 

A volt miskolci repülőtér területének sorsával egyébként foglalkozik a miskolci közgyűlés december 12-re összehívott ülése is. Az ülésen a volt repülőtér telepítési tanulmánytervéről tárgyal a testület. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában