Gyermekek ünnepe

2022.12.06. 14:10

A magasból szállt le a Mikulás a miskolci GYEK-be (fotókkal, videóval frissítve)

A Mikulással, a krampusszal és a manókkal is találkoztak a Gyermekegészségügyi Központ kis betegei.

NHK

Fotó: Bujdos Tibor

A Supersum Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve Mikulás-napi ünnepséget szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) ápolt gyermekek részére kedden.

Különleges módon jött 

Az esemény részeként elsőként a Mikulás a katasztrófavédelem magasból mentő járműve segítségével érkezett meg a kis páciensekhez a harmadik emeletre, kívülről megközelítve a kórházi osztály folyosóit, majd a manóival bekopogtak minden kórterem ablakán. Ezt követően a program a kultúrteremben vidám műsorral folytatódott, melynek végén Mikulás és Krimpi Krampusz csomagokkal kedveskedtek a GYEK lakóinak.

Újra együtt a csapat  

Évek óta együttműködnek a GYEK-kel, azonban az elmúlt időszakban a pandémia miatt nem volt lehetőségük a találkozásra a gyerekekkel – mondta Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Legutóbb 2019-ben segítettek be a miskolci hivatásos tűzoltók a Mikulásnak az emelőkosaras autóval, hogy feljusson a gyerekekhez. Ezúttal is ebben voltak partnerek, illetve az ajándékok gyűjtésében és kiosztásában is. Már hagyomány náluk és a megye más tűzoltóságain, hogy gyűjtést szerveznek a kis betegeknek. Több zsáknyi fejlesztő játék, színes ceruza, színező füzet, építő kocka, Legó, kirakó jött össze. De természeteden plüss játékok is, amit mindig szívesen fogadnak a gyerekek – tette hozzá a szóvivő. 

A Mikulás sajnos a kórtermekbe még mindig nem mehetett be, de idén már jóval közelebb kerülhetett a gyerekekhez, mint az utóbbi két évben – hangsúlyozta dr. Hauser Péter, a GYEK felügyeletéért felelős orvosigazgató-helyettes. Azt, hogy a magasba emelkedjen és a folyosókon keresztül bekopoghasson a kis betegekhez a Mikulás, a Supersum Alapítvány és a Katasztrófavédelem együttműködésének köszönhető. Minden pozitív élmény, ami a kórházban következik be, az szerethetővé teszi a helyet. Így nem csak a vérvétel és a vizsgálatok maradnak meg számukra emlékként – tette hozzá dr. Hauser Péter.

Most ő akart örömet szerezni 

A Supersum Alapítvány elnöke Bernasconi Katalin 13 éves fia találta ki, hogy idén a megyei kórházban gyógyuló gyermekeket lepjék meg Mikulás napján. Kicsi korában sokszor kapott gyógykezelést a GYEK-ben, több alkalommal volt rá példa, hogy a mikulás- vagy a karácsonyi ünnepeket is az osztályon töltötte. Neki igazán jól esett, amikor sportolók, katonák, illetve tűzoltók hoztak ajándékokat nekik. Idén azt kérte mikulásra, hogy ő lehessen a segédje, mint manó. Innen indult az ötlet és aztán meg is szervezték az eseményt – mesélte Bernasconi Katalin. Ők sem jöttek üres kézzel, több mint 2 millió forint értékben új és használt, de jó minőségű játékokat hoztak a gyerekeknek. 

Mivel kisgyermek korában nagyon sokat volt a kórházban és neki is nagy öröm volt, amikor a Mikulás ajándékot hozott, ezért gondolt arra, hogy lepjék meg a most bent fekvő kis betegeket egy különleges programmal – mondta Bernasconi Leonardo. Most pedig ő is örömöt tudott adni manó jelmezbe bújva a Mikulás segédjeként, ami kivételes élmény volt számára is.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában