Forgalomkorlátozás

2022.02.08. 17:30

Ismét az elfolyt víz volt az úr

A hét második felére megszűnhet a forgalomkorlátozás a Pesti úton.

Ujlaki Attila

Korábban beszámoltunk arról, hogy Miskolc ivóvízhálózata elöregedett, és teljes rekonstrukcióra lenne szüksége az egyre gyakrabban előforduló csőtörések miatt, az átlagosnál gyakrabban találkozhatnak a közlekedők forgalomterelésekkel, kiásott vagy éppen félbehagyott javítási munkákkal. Nem ritka, hogy hetekig kell egy-egy úthibát kerülgetniük – például a Kis-Hunyad utcán – az autóval közlekedőknek. 

A múlt héten csütörtökön a Pesti úton történt egy csőtörés. „A Pesti út Miskolc felé vezető irányába – a Futó és a Fogarasi utca kereszteződése előtt – csütörtök reggeltől bontással és hibalehárítással járó munkálatokat végzünk egy 300 milliméter átmérőjű csővezetéken. A hibaelhárítás az esti órákra várhatóan befejeződik, de a teljes körű burkolat rekonstrukciója előreláthatólag egy hetet vesz igénybe. A vízszolgáltatási terület érintettsége kizárólag a Pesti úti családi házas részeket érinti. A teljes vízellátást lajtos kocsival biztosítja a Mivíz Kft. az ott élők részére. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Pesti utca hibaelhárítással érintett szakaszán forgalomkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak” – olvasható a Mivíz Kft. közleménye az eset kapcsán.

 

Még néhány nap 

 

A hibaelhárítás kapcsán megkerestük a Mivíz Kft.-t. „Várhatóan a héten fog befejeződni a helyreállítás. Ennek az oka az, hogy meg kell várni a betonnak a kötési idejét, hogy megszilárduljon, különben, ha nem várjuk meg, akkor lehetne visszamenni hetente felbontani az aszfaltot, mert újabb csőtörés keletkezne a területen. Remélhetőleg az időjárás is lehetővé teszi, hogy a hét folyamán befejezzük a munkálatokat és az útburkolatot is helyre tudjuk állítani, visszaadva a szakaszt a közlekedésnek. A hibát már aznap – múlt hét csütörtökön – orvosoltuk. A lakosokat vízszolgáltatás-kimaradás nem érinti, és lakossági panasz sem érkezett eddig hozzánk ezzel kapcsolatban” – nyilatkozta az Észak- Magyarországnak Viszokai János, a Mivíz Kft. műszaki igazgatója.

 

(A borítóképen: Ígérik, még a héten befejezik a munkálatokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában